Cemaat'ten ''beddua'' açıklaması

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın gündeme getirdiği "Başbakanın ölmesi için beddua ediyorlar" iddiasına cemaatten yanıt geldi. Fethullah Gülen ile birlikte Amerika'da yaşayan Osman Şimşek, Cemaat’in Başbakan Erdoğan’ın ölmesi için dua ettiği yönündeki iddiaların "dedikodu" olduğunu söyledi.

Cemaat'ten ''beddua'' açıklaması

Fethullah Gülen ile birlikte Amerika'da yaşayan ve konuşmalarının yayınlandığı sitenin editörü Osman Şimşek, Cemaat’in Başbakan Erdoğan’ın ölmesi için dua ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Şimşek "İsimlerini verin gerekeni yapalım" dedi.

Erdoğan için beddua edildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Şimşek, "Üç yıldır Başbakan Erdoğan’ın ölmesi için beddua ediliyor" sözünün "dedikodu’" olduğunu ifade etti.

Şimşek, Başbakan Erdoğan’ın Sivas’taki konuşmasında bazı öğrencilere beddua ettirildiğine dair sözleri için de "Öfke patlamalarına şahit olunan miting meydanlarında varlığı şüpheli bazı öğrencilerin iftiraları dile getirildi. Yozgat’ta bazı kız öğrencilerin gece zorla kaldırılıp Başbakan’a beddua ettirildiği üst perdeden seslendirildi. Camia içerisinde biraz bulunmuş insanlar bu iddiaların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını ve birer iftiradan ibaret olduğunu bilirler" ifadelerini kullandı.

Cemaat'in Erdoğan'ın ölmesi için dua ettiği yönündeki iddiayı ilk kez Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından dile getirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

AKP cemaat erdoğan taner yıldız beddua