Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

Azerbaycan, 30 yıllık işgalin sonlandırıldığı Dağlık Karabağ zaferini görkemli törenlerle kutlayacak. Başkent Bakü'de tüm hazırlıklar tamamlandı. Caddeler ve binalar Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla donatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kutlamalara onur konuğu olarak katılacak. Erdoğan, Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Karabağ zaferinin kutlamaları kapsamında Azerbaycan'a gitti.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında Bakü'de Zafer yürüyüşüne katılacak. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de ikili görüşme gerçekleştirecek.

Bakü'ye hareketinden öncesi Esenboğa Havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ'da destansı bir mücadele yürüttüğünü söyledi. Erdoğan, ''Karabağ'da 30 yıllık esaret son buldu'' dedi.

Azerbaycan, 30 işgalin sonlandırıldığı Dağlık Karabağ zaferini görkemli törenlerle kutlayacak. Başkent Bakü’de tüm hazırlıklar tamamlandı. Caddeler ve binalar Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla donatıldı.

Törenler kapsamında Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Azadlık Meydanı'nda resmi geçit yapacak. Geçit törenine cephede kahramanlık gösteren askerlerden 3 bini de katılacak. Azerbaycan Ordusunun modern silahları sergilenecek.

Zafer yürüyüşünde Mehmetçik de yer alacak. Türk Komando Birliği, Azerbaycan ordusu ile birlikte yürüyecek. Karabağ cephesinde aktif olarak kullanılan Türk SİHA’sı Bayraktar TB2 de kutlamalarda boy gösterecek.

Törende ayrıca, cephede Ermenistan ordusundan ele geçirilen zırhlı araç ve silahlar da sergilenecek.

Azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan Dışişleri Bakanı Bakü