Sağlık Bakanlığı 24 Nisan koronavirüs tablosunu açıkladı

Türkiye, korona virüsü yeniyor, iyileşenlerin sayısı hızla artıyor. Son 24 saate, şimdiye kadar ki en yüksek iyileşme oranı görüldü. Bir günde 3 binden fazla hasta sağlığına kavuştu. Yeni vaka ve can kaybı sayılarında da düşüş devam etti.

Sağlık Bakanlığı 24 Nisan koronavirüs tablosunu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid19 salgınında gelinen son durumu kamuoyuyla paylaştı. Yeni verilerde sağlığına kavuşan hastaların sayısındaki artış dikkat çekti.

Buna göre, Türkiye’de son 24 saatte 3 bin 246 hastalığı yenerek taburcu edildi. Ülke genelinde iyileşenlerin sayısı 21 bin 737’ye yükseldi.

109 kişi ise Kovid19 nedeniyle hayatını kaybetti, toplam can kaybı 2 bin 600 oldu.

38 bin 351 kişiye daha test yapıldı, 3 bin 122 yeni tanı kondu. Yurt genelinde toplam vaka sayısı 104 bin 912 olarak açıklandı. Şimdiye kadar test yapılanların sayısı 830 bin 257’ye yükselirken, vaka sayısında düşüş eğiliminin sürdüğü gözlendi.

Bin 790 hastanın yoğum bakım ünitelerindeki tedavileri sürüyor. 929 hasta ise entübe edilmiş durumda….

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir günde iyileşen hasta sayısının, bugüne kadar iyileşenlerin yüzde 15’ini oluşturduğuna dikkat çekti. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “tarama, erken tanı ve tedavide başarılıyız. Bu noktadan geri dönüş olmamalı. Alınan sonuçlara tedbirle destek şart. Bize güç verin” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

koronavirüs sağlık bakanlığı fahrettin koca