Azerbaycan Ordusu'nun ilerleyişi sürüyor

Azerbaycan Ordusu işgal altındaki topraklarını kurtarmak için operasyonlarına devam ediyor. Cephe hattı sıcakken, Ankara'dan Bakü'ye üst düzey bir ziyaret yapıldı. Bakü'ye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Lideri İlham Aliyev ile görüştü. Türkiye'nin desteği bir kez daha dünyaya ilan edildi. Bakan, ateşkes çağrısı yapan uluslararası topluma "İşgalci devlet ile Azerbaycan bir tutuluyor" tepkisini gösterdi. Rusya'ya ise birlikte çalışalım teklifi yaptı. Minsk ve BM'nin yeni ateşkes çağrıları geldi. İran ise bir kez daha "Azerbaycan'ın yanındayız" dedi.

Azerbaycan Ordusu'nun ilerleyişi sürüyor

Azerbaycan Dağlık Karabağ'daki topraklarını işgalden hızla kurtarıyor. Operasyonlar onuncu gününde. Cephe hattı sıcak. Saha da diplomasi de hareketli.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, 3 köyde daha kontrolü sağladı. Farklı yönlerdeki birkaç stratejik tepe işgalden kurtarıldı. Ermenistan ordusunun 4 Grad füze sistemini ve 3 tankı imha edildi.

Azerbaycan ilerliyor, Ermenistan kışkırtıyor... Erivan'ın hedefinde siviller var. Bugüne kadar 27 sivil hayatını kaybetti. Saldırılardan en şiddetlisi ise, Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence'ye yapılmıştı.

Sivillerin hedef alındığı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Ermenistan'ın hedefindeki Terter sakinleri ise 10 gündür sığınaklarda. Ancak saldırılardan korkmuyorlar, topraklarını terk etmeyecekler...

Ermenistan cephe hattındaki PKK varlığı da ispatlandı. Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi, Karabağ’daki çatışmalarda Ermenistan safında yer alan ve terör örgütü PKK ile bağlantılı teröristlerin telsiz konuşmalarına ulaşıldığını duyurdu.

Türkiye, Azerbaycan'ın mücadelesine tam destek veriyor. Cephe hattında sıcak temas sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakü'ye gitti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü.Ardından mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile kameralar karşısına geçti.

Bayramov Azerbaycan'ın kararlılığını, Çavuşoğlu ise Türkiye'nin desteğini bir kez daha ilan etti. "Ateşkes" diyenlere, sert mesajlar verildi.

Azerbaycan'a bir destek de Tahran'dan geldi. İran lideri Ali Hamaney'in danışmanı Ali Ekber Velayeti, "Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan'a ait bölgeden çıksın" dedi. İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebi de Azerbaycan'a ait işgal altındaki bölgelerin boşaltılması gerektiğini söyledi. İran'a yönelik "Ermenistan'a silah yardımı yapıldığı" suçlamaları reddetti.

Birleşmiş Milletler ve Minsk grubu ise Ermenistan işgalini yok sayıp iki tarafa da "ateşkes" dedi.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ise, Azerbaycanve Türkiye'yi hedef aldı. İki taraftan 48 Avrupa Parlamentosu temsilcisi, AB Yüksek Temsilcisi Josep Borell'e Azerbaycan’ın durdurulması gerektiği yönünde mektup gönderdi. Türkiye'nin de gerilimi artıran bir tavır sergilediği öne sürüldü.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Mevlüt Çavuşoğlu bm