Afrin'de önemli gelişme: 380 terörist kıstırıldı

Dün düzenlenen saldırının detayları ortaya çıktı. PKK/YPG'li teröristlerin sivillerin kendilerine kalkan yaparak saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Bu arada silah arkadaşlarının kanını yerde bırakmayan komandolar Cinderes bölgesinde yaklaşık 380 teröristi köşeye sıkıştırdı. Devam eden operasyonlarda çok sayıda terörisitin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Afrin'de önemli gelişme: 380 terörist kıstırıldı

TSK'nın sivil hassasiyeti gösterdiği Afrin harekâtında 1027 tepe bölgesinde yaşanan çatışmanın detayları ortaya çıktı.

Güvenlik kaynaklarına göre 12 askerimizin şehit düştüğü bölgede PKK/YPG'li teröristler, içinde çocukların da olduğu sivil grubu kullanarak saldırı düzenledi.

1027 tepeyi tutan komando birliklerine öğle saatlerinde 70-80 kişilik sivil grup yaklaştı. Askerler havaya uyarı atışı yaparak sivilleri durdurmak istedi. Ancak uyarı atışını dikkate almayan kalabalık ilerleyişini sürdürdü. Bunun üzerine 16 kişilik komando timi grubu durdurmak için yanlarına gitti. Bu sırada çoğu çocuk olan sivilleri kalkan olarak kullanan teröristler, komando timine el bombaları attı. Köy içinde gizlenen teröristler de silah ve roketlerle saldırıya geçti. İlk temasta 9 asker şehit düştü. Saldırıya müdahaleye giden Atak helikopteri de bu sırada kırıma uğradı.

Çatışmanın başlamasının ardından siviller kaçarak köye döndü. Çatışmada 40 terörist etkisiz hale getirildi. Diğer teröristler ise kaçtı.

Kaçan PKK/YPG'lilerin peşini bırakmayan Özel Kuvvetler, Cinderes bölgesinde yaklaşık 38 teröristi kıstırdı.

Örgütün olası takviye yolları olan iki güzergah kapatıldıktan sonra geniş çaplı operasyon başlatıldı. Devam eden operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

TERÖR HEDEFLERİ HAVADAN VE KARADAN VURULUYOR

Harekat kapsamında terör unsurlarından arındırılması hedeflenen Afrin'in Cinderes, Bafelyun Tepesi, Şeyh Huruz Dağı, Kefer Cenne, Şeran ve Racu beldesi bölgeleri havadan ve karadan ateş altına alınmaya devam ediyor. TSK'ya sait savaş uçakları Afrin'deki terör hedeflerini havadan, sınır hattında konuşlu birlikler de obüs ve çok namlulu roketatarlar ile karadan terör mevzilerini baskı ateşi altına almayı sürdürüyor. TSK tarafından tam isabetle vurulan terör hedeflerinden yükselen dumanlar, Kilis ve Hatay sınırından da görülüyor.

SINIRA ASKERİ SEVKIYAT

Öte yandan sabah saatlerinde Zeytin Dalı Harekatı bölgesine askeri sevkiyat yapıldı. Doğu bölgesinden çıkan aralarında tank ve obüslerin bulunduğu konvoy, sınır hattına gönderildi. Güvenlik önlemleri arasında bölgeye sevk edilen obüs, tank ve zırhlı araçların Kilis ve Hatay sınırında konuşlandırılacağı öğrenildi.

mehmetçik zeytin dalı harekatı türkiye tsk afrin suriye türk ordusu Özel Kuvvetler