KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: ''Gerçekleşmeyecek hayallerin peşinden koşma''

''Kıbrıs'ta iki devletli çözüm mümkün değil'' diyen Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis'e, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan yanıt geldi. Rum tarafını bir kez daha diyaloğa davet eden Tatar, Anastasiadis'e de ''gerçekleşmeyecek hayallerin peşinde koşma'' çağrısı yaptı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Anastasiadis'e çağrı: ''Gerçekleşmeyecek hayallerin peşinden koşma''

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ''Kıbrıs'ta iki devlet mümkün değil'' diyen Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'e çağrı yaptı:

''Türkiye'nin desteğiyle de egemen iki devlete dayalı çözüm şeklini gündeme getirdik. Devletimizin varlığı, halkımızın egemenliği, özgürlüğü ve güvende yaşaması için egemen iki devletli çözüm diyoruz. Bu yolda da yürümeye devam edeceğiz. Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis'e çağrım, gerçekleşmeyecek hayaller peşinde koşmaması ve diyalog çağrılarımıza olumlu yanıt vermesidir. Dileğim ve temennim 2021 yılında egemen iki devletli çözüm şekline ulaşmamızdır.''

Ersin Tatar, Anastasiadis'e yaptığı yazılı açıklama ile seslendi. Tatar, adada iki devletli çözümü Rum liderin de gerçekçi bulduğunu ve bu görüşünü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde de dile getirdiğini hatırlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı, Anastasiadis'in Rum Ortodoks Kilisesi, AKEL, ELAM gibi unsurların baskısı altında, eski politikalara geri dönmek zorunda kaldığını ifade etti.

Kıbrıs'ta federasyon hayallerinin 2017'de Crans Montana'da çöktüğünün altını çizen Ersin Tatar, ''1968'den bu yana müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ana nedeni de halen devam eden Rum-Yunan zihniyetidir.'' ifadelerini kullandı.

ersin tatar ersin tatar açıklama kktc haberleri