TGB suç duyurusunda bulundu

Tayyip Erdoğan’ın Denizli’ye gelmesi ile 25 TGB’li evlerinden çıkar çıkmaz arama ve gözaltı kararı olmadan kanunsuzca gözaltına alınmıştı.

TGB suç duyurusunda bulundu

Gözaltına alınan TGB liler bugün gözaltına alan polisler hakkında Valiliğe suç duyurusunda bulundu.

İLAN EDİYORUZ! BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ.

Valilik önüne suç duyurusunda bulunmak için gelen TGB lilere önce valilik önünde basın açıklaması yapmaları engellendi çevik kuvvet valilik önüne barikat kurdu, ardından toplu halde içeri giremezsiniz denildi ancak gençler kararlılıklarını sürdürerek içeri girmeyi başardı.

TGB Denizli İl Başkanı Cem Dikmen Valilik önünde yaptığı açıklamada “ Haziran ayında Gezi direnişleri ile ilgili yetki kararlarıyla Eylül ayı sonunda bizleri gözaltına alan polislerden şikayetçi olduk.Gözaltı kararı olmadan haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığımız ve özgürlüklerimizden alıkonulduğumuz için valiliğe, görevli polis memurları ile ilgili suç duyurusunda bulunduk ve ilan ediyoruz,baskılar bizi yıldıramaz.Bu hukuksuzlukların takipçisi olacağız ve hakkımızı savunacağız” dedi.

“Tayyip Erdoğan gittiği yerlere özgürlük mü yoksa faşizm mi getiriyor?”diye soran Dikmen iki gün önce Denizli’de olağan üstü hal ilan edilmesi,esnafın GBT sorguları,miting sırasında esnafın dişarı müşterinin içeri girememesi, gözaltı kararı olmadan 25 TGB üyesinin evlerinden dışarı çıkar çıkmaz gözaltına alınması,Çivril TGB üyesi arkadaşlarımızın ilçe emniyeti tarafından tehdit edilmesi. Bunun adı demokratikleşme değil ileri faşizmdir.” Diye konuştu.

BAHRİYE YARAŞCI

ulusalkanal.com.tr