Batman arabası satıldı

Batman arabası satıldı

Amerikan çizgi roman ve film kahramanı Batman’in arabasından ilham alınarak yapılan ilk otomobil, Heritage Auctions müzayede evinin Dallas’ta düzenlediği açık artırmayla 137 bin dolara alıcı buldu.

Batman aracının kopyası, bu çizgi roman kahramanının hayranı Forrest Robinson tarafından 1963 yılında yapıldı. Batmobil yapımında, 1956 yılına ait Oldsmobile 88 otomobilinin gövdesi ve parçaları kullanıldı. Efsanevi arabanın üretimi tam üç yıl aldı.

Batman dizisinin, 1968 yılında ekranlara çıkmasıyla DC Comics yayını, Robinson’un yaptığı otomobili kiraladı, ancak bir süre sonra sahibine geri verdi. Robinson, birkaç yıl sonra bu arabayı sattı.

New Hampshire’da paslı bir şekilde bulunduktan sonra birkaç kez el değiştiren Batmobil, 2013 yılında, koleksiyon arabaları satan Toy Car Exchange şirketinin eline geçti. Şirket, rekonstrüksiyonun ardından arabayı açık artırmaya çıkardı.

Müzayede evinin sözcüsü Margaret Barrett, “Bu, Amerika’nın sona eren pop-kültürü ve yaşam tarzından harika bir parça” diye açıkladı.

Eski otomobilin yeni sahibi hakkında hiçbir bilgi verilmedi.

Rusya'nın Sesi Radyosu

amerika batman satıldı araba