HDP bildiğiniz gibi: "Sevr uygulansın, Ermenilere tazminat ödensin"

Türkiye'nin birliğini hedef alan, bölücü örgüt PKK'nın siyasi kolu HDP bir skandala daha imza attı. Dünya genelinde ABD güdümündeki sözde sosyalist partiler Sevr anlaşması üzerinden Ermenilere tazminat ödenmesini istedi. Bildiride HDP Gençlik Meclisi'nin de imzası yer aldı.

HDP bildiğiniz gibi: "Sevr uygulansın, Ermenilere tazminat ödensin"

Türk Milleti'nin kapatılması için imza kampanyası başlattığı HDP, Türkiye'yi hedef alan adımlarını sürdürüyor.

Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi ayağını temsil eden HDP bu kez de Ermenilere tazminat ödenmesini talep etti.

Dünya genelindeki sözde sosyalist partiler, ülkenin bölünmesini öngören Sevr Antlaşması’nın uygulanması ve Ermenilere tazminat ödenmesi için çağrı bildirisi yayımladı. Bu hamle Milli Mücadele zaferinin 98. yıldönümü kutlanırken geldi.

Ortak açıklamayı ise Ermeni Devrimci Federasyonu Partisi Gençlik Ofisi yaptı. Türklerin, "Ermenilere soykırım uyguladığı" iddia edilen açıklamada, Sevr Antlaşması'nın Ermeni Soykırımı nedeniyle adil bir tazminatın ödemesini sağlayan tek uluslararası hukuki belge olduğu savunuldu.

Bildiride daha önce Türkiye karşıtı yüzlerce faaliyette bulunan HDP'nin Gençlik Meclisi’nin de imzası yer aldı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, "Bildiriye imza attığını yalanlamayan" HDP, sorular üzerine konuya ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP daha önce de ABD senatosunun Türkiye'ye baskı yapmak amacıyla çıkardığı sözde soykırım kararına destek vermişti. TBMM'deki siyasi partilerin ABD'ye tepki olarak hazırladıkları kınama bildirisine bir tek HDP imza atmamıştı.