İstismarcı öğretmene 621 yıl hapis cezası

Antalya'da 27 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık 621 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, 1 sanıklı davada bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak tarihe geçti.

İstismarcı öğretmene 621 yıl hapis cezası

27 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanıyordu. Sanığa 621 yıl hapis cezası verildi. Karar, 1 sanıklı davada bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak tarihe geçti.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mahmut Aydın Köksar, salgın tedbirleri nedeniyle Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katıldı. Mağdur öğrencilerin aileleri ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Köksar, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, sanığa 26 çocuğa yönelik "Tehdit, hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanma ile zincirleme şekilde basit ve nitelikli cinsel istismar" suçlarından 621 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın bir öğrenciye "cinsel istismar" suçundan ise beraatına karar verdi. Ayrıca sanık Köksar'ın öğretmenlikten men edilmesine hükmetti. Yargılama sürecinden pişmanlık göstermemesi nedeniyle de indirim hükümleri uygulamadı.

Mağdur öğrencilerin aileleri gözyaşları arasında mahkeme heyetine alkışlarla teşekkür etti.

ulusal.com.tr

antalya