Erdoğan'a İran'dan tepki dinmiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İran’ı hedef alan sözlerine tepkiler dinmiyor. İran, Milletvekilleri "Erdoğan’ın sorumsuzca yaptığı açıklamaların peşi bırakmayacağız" dedi. Vekiller, Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak Erdoğan'ın Tahran ziyaretinin iptalini isteyeceklerini söyledi.

Erdoğan'a İran'dan tepki dinmiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İran'ı hedef alan "Burada İran bölgeyi adete kendine domine etmenin gayreti içerisindedir. Buna müsade edilebilir mi?" sözleri ve Tahran ziyaretine İran'da tepkiler dinmiyor. İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif'ten sonra Meclis Milli Güvenlik ve Savunma grubu başkanı Muhammed İsmail Kevseri de Erdoğan'a tepki gösterdi. Kevseri, "Erdoğan’ın sorumsuzca yaptığı açıklamaların peşini bırakmayacağız" dedi.

Kevseri, İran muhabirler klubüne yaptığı açıklamada, Cumartesi günü meclis gruplarında konuyu görüşerek, Dışişleri bakanlığına "ziyaretin iptali" için başvuracaklarını söyledi.

İran Milletvekili Ahmet Tevekkülü de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "muhattabın değiller" sözlerine tepki gösterdi. Tevekkülü, Fars haber Ajansına yaptığı açıklamada Erdoğan'ın özür dileyene kadar ziyaretin ertelenmesi gerektiğini sanudu, "Dışişleri bakanlığı bunu tekrar gözden geçirmelidir" ifadelerini kulladı.

Bir başka İran Milletvekili Hüseyin Muzaffer de "Erdoğan çöken ortadoğu politikasının müsebbibi olarak İran’ ı gördüğü için bu açıklamaları yapıyor" dedi. Muzaffer, Dışişleri Bakanlığının daha net tavır alması gerektiğini söyledi.

Yakup Aslan-İran

ulusalkanal.com.tr