Emekli Büyükelçi Alev Kılıç'tan Papa'ya tepki

Papa Francesco’ya emekli Büyükelçi Alev Kılıç, “Müslüman-Hıristiyan düşmanlığı körüklenmek isteniyor” sözleriyle tepki gösterdi. Papa’nın sözlerine CHP’li Mustafa Balbay ile Şahin Mengü de “Din adamına bu sözler yakışmadı” şeklinde yorumladı.

Emekli Büyükelçi Alev Kılıç'tan Papa'ya tepki

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Frencesco’nun 1915 olaylarına ilişkin “20’inci Yüzyılın ilk soykırımıdır” ifadelerine emekli büyükelçiden ve milletvekillerinden tepki geldi.

Emekli Büyükelçi Alev Kılıç, yaşanan olaylarda Müslümanların uğradıkları kayıpların bir kenara bırakılıp tek taraflı değerlendirme yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da Papa’nın açıklamalarının Türkiye Cumhuriyeti’nin sözde Soykırım iddialarına ilişkin bir ön alma sorumluluğu üstlenememesinden kaynaklandığını vurguladı. Balbay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görülen Perinçek-İsviçre davasında da birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Papa’nın açıklamalarına bir tepki de Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü’den geldi. Mengü, “Bu sözler bir din adamına yakışmadı” dedi. Türkiye’deki bütün siyasi partilerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Papa’nın açıklamalarına tepki göstermesi gerektiğini belirtti. HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: UĞUR MARANGOZ – HALİT YAĞCI

ulusalkanal.com.tr