Candan: Emperyalizmin denetimine giren bir işgücüyle karşı karşıyayız

Mimarlık ve Mühendislik meslek alanlarını yabancı sermayeye açacak olan, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısına mimarlardan da tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “İşsizliğin yüzde 40’lara ulaşacağı bir süreçle karşı karşıyayız” dedi.

Candan: Emperyalizmin denetimine giren bir işgücüyle karşı karşıyayız

Kiralık İşçilik, Özel İstihdam Büroları gibi uygulamalarla çalışma hayatına darbe vuran AKP iktidarı, mimar ve mühendislik alanında değişikliğe gidiyor.

Üniversitelerden mezun olacaklarla birlikte bir milyona yakın mühendis, mimar ve şehir plancısı aleyhine birçok olumsuzluk içeren, “Uluslararası İşgücü Kanunu Taslağı” Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi.

Tasarı, Türkiye’de mühendislik ve mimarlık unvanlarının kullanılması hakkındaki uygulamaları düzenleyen yasanın üç maddesi değiştirilmesini içeriyor.

Tasarıda, akademik ve mesleki yeterliliğini kanıtlamayan, sadece sözlü beyanla yabancı çalışanlar nitelikli işgücü sayılacak. Yabancı mimar ve mühendisler, Türkiye’ye gelmeden, vergi ödemeden çalışabilecek.

Meslek alanlarını yabancı sermayeye açacak olan tasarıya Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tepki gösterdi.

Candan, “Bu tasarıyı kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr