Şırnak'ta terör örgütüne büyük darbe

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK'ya yönelik operasyonlar ev ev , sokak sokak sürüyor. Bugüne kadar bin 567 ev tek tek kontrol edildi. 155 barikat kaldırıldı ve 124 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Yüzden fazla teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu bizzat 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti yönetiyor.

Şırnak'ta terör örgütüne büyük darbe

Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki teröristlere yönelik operasyonları sürüyor.

Cizre'deki "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları sırasında PKK'lılarla sık sık "sıcak temas" sağlanıyor.

100'den fazla PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti sevk ve idare ediyor.

Harekat merkezinden anlık bilgileri ve gelişmeleri takip eden Orgeneral Huduti, operasyonların sürdüğü Silopi ve Cizre ilçelerine sık sık gidiyor. Operasyonları yerinde izleyen Huduti, birlikleri denetliyor.

Operasyonlarda mahallelerde oluşturulan barikatlar da etkisiz hale getiriliyor. Bu kapsamda Cizre'de 53 ve Silopi'de 102 barikat yıkıldı. Teröristlerce yerleştirilen, Silopi'de 88 ve Cizre'de 36 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, Cizre'de 399, Silopi'de bin 168 olmak üzere bin 567 evi kontrol etti. Operasyonlarda 15 terörist yakalandı.

Silopi ilçesindeki Başak, Nuh, Cudi ve Yenişehir mahallelerinde teröristlerce kullanıldığı belirlenen 12 evde yapılan aramada ikisi zırh delici özelliğe sahip 10 roket başlığı, 9 pompalı tüfek, 3 kalaşnikof, 941 fişek, 24 şarjör, tıbbi malzemeler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Patlayıcı yapımında kullanılan 3 buçuk ton amonyum nitrat da bulundu.

ulusalkanal.com.tr