Vekillere jet tahliye

3 tutuklu milletvekili için hukuk tarihine geçecek bir uygulama ile tahliye kararı verildi. Anayasa Mahkemesi'nin başvurularını 3 günde değerlendirdiği milletvekillerinin tahliye kararı için hafta içi bile beklenmedi. Avukatlar mahkeme heyeti ile görüştü, katip savcının evine gitti, hakimler de telefonla müzakere yaptı. İşte; BDP'li vekiller Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş hakkında saatler içerisinde verilen tahliye kararının hikayesi.

Vekillere jet tahliye

Anayasa Mahkemesi, başvurularını 3 günde değerlendirdi, Diyabarkır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi de hafta sonu dinlenemeden tahliye kararı verdi. İşte tutuklu milletvekillerinin jet tahliyelerinin ayrıntıları.

KCK davasından tutuklu yargılanan BDP'li vekiller Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliyeleri için savcının evine evrak götürüldü. Hakimler karara UYAP aracılığıyla evlerinden imza attı.

Anayasa Mahkemesi tutuklu vekillerin hak ihlali ve uzun tutukluk kararını Cuma günü akşam saatlerinde verdi. Kararı alan avukatlar mahkeme heyeti ile görüşerek hafta sonu olmasına karşın tahliye talebinde bulundu.

Katip, dilekçelerle savcının evinin yolunu tuttu. Savcı evinden verdiği mütalaada milletvekillerinin tahlyesini istedi. Mütalaayı alan mahkeme katibi; Diyarbakır Barosu Başkan yardımcısı Avukat Nahit Eren ile birlikte adliyeye döndü. Mahkeme Başkanı, diğer üyelerin fikrini telefonla aldı ve vekillerin tahliyesine karar verdi.

Üye hakimlerin UYAP sistemi üzerinden imzaladığı karar Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne de faks yoluyla gönderildi. Milletvekillerinin akşam saatlerinde serbest bırakılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr