Yüksek Askeri Şura başladı

Yüksek Askeri Şura kış dönemi toplantısı başladı. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaşa hazırlık durumu, Irak ve Suriye'de son durum, Doğu Akdeniz'deki faaliyetler ele alınıyor. Bir diğer önemli konu da Milli Siyaset Belgesi'ne giren F tipi örgüt ile yapılan etkin mücadele olacak.

Yüksek Askeri Şura başladı

lk kez Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura Toplantısı sabah saatlerinde başladı.

Kış Şurası, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki F tipi örgüt yapılanması için kritik önemde. Bu kapsamda TSK içerisindeki yapılanmaya karşı atılan ve atılması gereken adımların YAŞ'ta ele alınması bekleniyor.

F-Tipi örgüt Ağustos Şurası'nda "Paralel devlet yapılanması" adıyla Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girmiş, TSK da F-tipi örgütlenmeye karşı etkin ve kararlı soruşturma yütüldüğünü açıklamıştı.

YAŞ'ın diğer önemli gündemi ise Türk Ordusunun harbe hazırlık durumu. Irak ve Suriye'den Türkiye'ye yönelen PKK tehdit, Ayn Ale Arap ve Afrin'deki IŞİD-PKK çatışmaları, AKP iktidarının Halep endişesi ile Amerika'nın İncirlik Üssü talebi ve Eğiti-donat planı da Şura'da masaya yatıralacak konular arasında.

Toplantıda Doğu Akdeniz'deki sıcak gelişmeler ve Türkiye'nin faaliyetleri de değerlendirilecek.

Kamuyonun yakından takip ettiği bir diğer başlık da bedelli askerlik. Bedelli askerlikle ilgili son karar Genelkurmay'ın görüşü alındıktan sonra verilecek.

ulusalkanal.com.tr

tsk YAŞ yüksek askeri şura başladı