Enflasyonda artış!

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜFE Nisan ayında yüzde 1,34 artarak beklentileri aştı. Yıllık enflasyon ise yüzde 9,38'e yükselerek Nisan 2012'den bu yana en yüksek oranına ulaştı.

Enflasyonda artış!

Enflasyon oranları beklentileri aştı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı rakamlara göre Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 1,34 arttı. Beklentiler TÜFE'nin yüzde 0,88 ile gerçekleşeceği yönündeydi.

Yıllık enflasyon ise yüzde 9,38'e yükselerek Nisan 2012'den bu yana en yüksek oranına ulaştı. Harcama kalemlerine bakıldığında yıllık en yüksek artış %13,84 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti.

Üretici Fiyat Endeksi ise Nisan ayında aylık yüzde 0,09 arttı, yıllık bazda ise yüzde 12,98 oldu. Bir önceki aya göre ise endekslerin en fazla artış gösterdiği sektör yüzde 4,40 ile deri ve ilgili ürünler grubu.

Merkez bankası Başkanı Erdem Başçı, son dönemde yaptığı açıklamalarda enflasyon oranının Haziran ayına kadar yükselmeye devam edeceğini vurgulamıştı. Merkez Bankası 2014 yılı enflasyon tahminini de geçtiğimiz hafta yüzde 6,6'dan yüzde 7,6'ya yükseltmişti.

ulusalkanal.com.tr