Polisten PKK'ya etkili operasyon: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin suikast sonucu şehit olmasının ardından, yapılan operasyonların bilançosu açıklandı. Operasyon ve çatışmalarda 22'si ölü 13'ü yaralı olmak üzere 35 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Polisten PKK'ya etkili operasyon: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polis memurunun şehit edilmesinin ardından yurt geneli yapılan operasyonların bilançosu açıklandı.

PKK'lılar iki terörle mücadele polisini kan uykusunda haince vurmuştu. 22 Temmuz'dan bu yana yurt genelinde PKK'ya yönelik etkili operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 2 bin 700 kişi gözaltına alındı. 650 kişi tutuklandı, 600 kişi de adli kotrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Polis bölgesindeki operasyonlar ve çatışmalarda da 22'si ölü 13'ü yaralı olmak üzere 35 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Emniyet raporlarına göre yapılan operasyonlarda 450 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat TNT ve A4, C4 tipi madde, aralarında roketatar, doçka ve biksi türü makineli tüfeklerin yer aldığı 10 ağır silah, 53 el bombası 47 kalaşnikof, 95 tabanca, 99 av tüfeği ile bunlara ait 16 bin mermi, bin 12 molotofkokteyli, 170 el yapımı bomba ile çeşitli yaşam malzemeleri ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

kaç terörist öldürüldü