Erdoğan'dan Yargıtay'a sert ifadeler

Bugün gözler Ankara'da, AKP genel başkanının belirlendiği olağanüstü kongreydi. Kongre, bir çok dikkat çekici ayrıntıya sahne oldu. Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan kongrede konuştu, gelecek döneme ilişkin önemli ipuçları verdi. Ardından kürsüye kongreye tek aday olara giren Ahmet Davutoğlu çıktı. Erdoğan'a ayetlerle çevrelenmiş Cumhurbaşkanlığı forsu hediye edildi. Kongre için alınan olağanüstü güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

AKP genel başkanının belirlendiği olağanüstü kongre gerçekleşti. Ankara Arena Salonu'ndaki kongreye önce genel başkanlığa tek aday olan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu girdi. Davutoğlu ve eşi kürsüden partilileri selamladı.

Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan kongreye Davutoğlu'ndan sonra katıldı. Erdoğan, önce dışarıda partililere seslendi.

Ardından salona girdi. Kongrenin açılış konuşmasını da o yaptı. Konuşmasında gelecek döneme ilişkin ipuçları verdi.

Erdoğan açılım sürecine ve yeni anayasa girişimine öncelik vereceklerini söyledi.

Ardından F tipi örgütle mücadeleye vurgu yaptı.

Erdoğan, "Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu adli yıl açılışında konuşacak" kararını veren Yargıtay Başkanlar Kurulu için sert ifadeler kullandı.

Konuşmasının ardından Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı forsu hediye edildi. Forsun çevresine döşenen ayetler dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kongreye kutlama mesajı gönderdi, "hayırlı olsun" dedi.

Kongreye yerli yabancı davetliler de katıldı. Ana muhalefet adına salonda CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yer aldı. Yabancı konuklar arasında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani dikkat çekti.

Salonda hiç bir yere Atatürk resmi asılmaması dikkat çekti.

Hem kongrenin yapıldığı salonun içinde, hem de çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Delegeler, konuklar, gazeteciler ve izleyiciler farklı farklı kapılardan, birkaç aramadan geçirilerek salona alındı. Gazeteciler ne delegelere ayrılan salonun orta bölümüne, ne de seyircilere ayrılan tribünlere geçebildi.

Daha önceki kongrelerde olduğu gibi illerin adı tek tek sayılmadı, gelen izleyiciler coğrafi bölgelerin ismi sıralanarak salona girdi.

ulusalkanal.com.tr