Bekir Bozdağ'dan Ak Saray özrü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Saray'ın kaçak olduğunu itiraf etti. Adalet Bakanı Meclis'te CHP Grupbaşkanvekili Levent Gök ile tartıştı. Gök, Danıştay'ın saray inşaatını durduruduğunu ancak uygulanmadığını söyledi. Bekir Bozdağ itiraz etti, o kararın kaldırıldığını ve belgenin de yanında olduğunu belirtti. Ancak Bozdağ belgeyi gösteremedi ve özür dilemek zorunda kaldı.

Adalet Bakan'ın Meclis'te dilediği bu özür Aksaray'ın kaçak bir şekilde inşaa edildiğini ortaya koydu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mahkemelik olduğunu ve Ak Saray hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının yok sayıldığını belirtti.

Gök'e yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yapılan itiraz üzerine bu kararın kaldırıldığını öne sürdü.

Gök ise verdiği bilgiyle Bakan'ın Meclisi yanılttığını söyledi. Ankara 5. idare mahkemesinin karırının başka bir mahkemece kaldırılmağında ısrar etti.

"Karar yanımda göstereyim" diyen Adalet Bakanı Bozdoğ belgeyi bulamadı ve zor durumda durumda kaldı. Bürokratların kendiisini yanılttığını belirten Bozdağ özür diledi.

Bozdağ bu özrüyle Ak Saray'ın mahkeme kararlarına reğmen kaçak bir şekilde yapıldığı şeklindeki eleştirileri kabul etmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr