Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ulusal Kanal’ın sorusunu yanıtladı: Yoğun bakımda ücret alınamaz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Koca açıklama sonrasında basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ulusal Kanal’ın sorusunu yanıtladı: Yoğun bakımda ücret alınamaz

Ulusal Kanal muhabiri Buse Gençtürk, Sağlık BakanıFahrettin Koca’ya sorular yöneltti. "Özel hastanelerde yoğun bakımlarda Covid-19 Teşhisi nedeniyle tedavi gören hastalardan ücret alınacak mı" sorusuna cevap veren Koca, “Özel hastaneler yoğum bakımda yatan hiçbir hastadan ücret alamazlar. Eğer yoğun bakımdan ücret alım gibi bir durum söz konusu olursa bununla ilgili yapılması gerekeni zaten yapmış oluruz.” dedi.

Kapalı ortamlarda toplu çalışan insanların maske takma zorunluluğu gelmesi üzerine nasıl denetlemeler yapılacak mı sorusunu yanıtlayan Koca, “ İş yerlerinde toplu alanlarda maskenin zorunlu olduğunu bununla ilgili denetimlerin yer yer yapılacağını söylemek istiyorum.” ifadelerini kullandı

Koca, hastanelerde hemşire sayısının arttırılmasına yönelik bir çalışma var mı sorusuna ise “Hemşire sayısına yönelik alımları bu dönemde ÖSYM üzerinden müracaatlarını aldık alımları yapıldı, önümüzdeki birkaç hafta içinde başlamalarını planladık.” yanıtını verdi.

ulusal.com.tr

ulusal kanal sağlık bakanı fahrettin koca