PKK tarafından şehit edilen polis memuru ile ilgili skandal ayrıntı

Şanlıurfa'da PKK tarafından vurulan Feyyaz Yumuşak'ın olaydan 4 gün önce can güvenliği gerekçesiyle savcılığa başvurduğu ortaya çıktı. Ceylanpınar'da KCK eylemleriyle ilgili bir operasyona katılan Yumaşak'ın ismi dosyaya "bilgisine başvurulan kişi" olarak geçti. Yumuşak, can güvenliği gerekçesiyle dosyaya gizlilik kararı konulmasını talep etti, ancak savcılık bu isteği reddetti.

PKK tarafından şehit edilen polis memuru ile ilgili skandal ayrıntı

"Suruç'a misillme" denilerek Ceylanpınar'da PKK tarafından başından vurulan Feyyaz Yumuşak'la ilgili önemli bir ayrıntı gün yüzüne çıktı. Şehit polis memurunun 4 gün önce can güvenliği gerekçesiyle savcıya başvurduğu öğrenildi.

Feyyaz Yumuşak, Ceylanpınar'da KCK eylemleriyle ilgili 14 Temmuz'da yapılan bir operasyona katıldı. Bazı kişiler gözaltına alındı. Bir kısmı serbest kalırken, iki kişi de tutuklandı.

Savcılık, gözaltı işlemini yapan polislerin de bilgisine başvurdu. Polislerin ismi, telefon numarası ve adresi dosyaya açık şekilde girdi. Bu polislerden biri de evinde şehit olan Feyyaz Yumuşak'tı.

15 Temmuz'da arkadaşlarıyla birlikte savcılığa giden Yumuşak, bilgilerinin açık yazılmasının can güvenliğini tehlikeye attığını söyledi, dosya hakkında gizlilik kararı talep etti. İddiaya göre, savcılık taleple ilgili herhangi bir işlem yapmadı.

Ayrıca polislere yönelik saldırıyı PKK'nın Mardin Grubu’nun yaptığı öğrenildi. Mardin Grubu yöneticilerinin, doğrudan Murat Karayılan’la irtibat halinde olduğu biliniyor.

Eylemi yapan teröristlerle, örgüt sorumlusunun arasında geçen telsiz konuşmaları da tespit edildi.

Örgüt sorumlusu ve PKK arasında geçen konuşmada şu ifadeler kullanıldı

- Var mı bir problem.

- Saat 06.00’da girdik ve çıktık. Hiçbir problem yok.

şanlıurfa ceylanpınar suruç feyyaz yumuşak