PKK'lı teröristlerden itiraf: "Örgüt mensupları kaçmak için fırsat kolluyor"

Erzincan'da tutuklanan biri turuncu kategoride aranan iki teröristin itirafları terör örgütündeki çözülmeyi gözler önüne serdi. PKK'lı teröristler, güvenlik güçlerinin operasyonları yüzünden örgütün köşeye sıkıştığını, kaçmak için fırsat kolladıklarını ve örgüte katılımın durma noktasına geldiğini itiraf etti.

PKK'lı teröristlerden itiraf: "Örgüt mensupları kaçmak için fırsat kolluyor"

"Köşeye sıkışan örgüt mensupları kaçmak için fırsat kolluyor." " Terör örgütüne katılım durma noktasına geldi." Bu çarpıcı itiraflar tutuklanan PKK'lı teröristlerden geldi.

2 terörist, Edirne ve Amasya'da yakalanıp götürüldükleri Erzincan'da tutuklandı. Bir çok terör eyleminin planlayıcısı biri turuncu kategoride aranan 2 terörist, örgütteki çözülmelere ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Silahlarını toprağa gömüp kaçarken yakalanan teröristler ifadelerinde, kendilerine örgüt tarafından herhangi bir destek gelmediğini, erzak ve mühimmat sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Teröristler, özellikle hava araçları ile yapılan operasyonlar nedeniyle yoğun bir baskı altında kaldıklarını ve bir çok terör örgütü mensubunun kaçmak için fırsat kolladıklarını belirtti.

Teröristlerin ifade tutanaklarına ayrıca, örgüt mensuplarının örgütten ayrılarak yurt dışına kaçmak istedikleri bilgisi de yansıdı. Yapılan operasyonel faaliyetler nedeniyle terör örgütüne katılımın durduğu da o tutanaklarda yer aldı.

Terörist G.D. ve daha önce tutuklanan A.H'nin verdiği bilgiler doğrultusunda kent kırsalında arama tarama faaliyetleri yapıldı. 2 tüfek, 2 roketatar mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan bol miktarda malzeme ve yaşam gereçleri ele geçirildi.

Öte yandan bu iki teröriste Erzincan kırsalında yardım ve yataklık yapan kişi ya da kişilere yönelik operasyonlar devam ediyor.

pkk terörist Edirne operasyon amasya