Soma'da maden işçileri tahliye edildi

Soma'daki Işıklar maden ocağında karbonmonoksit gazinin yükselmesi nedeniyle madende çalışan işçiler ocaktan tahliye edildi. Maden ocağında gazın yükseldiği 2. ve 4. ayakta oksijen girişini kesmek için duvar örme çalışmaları sürüyor.

Soma'da maden işçileri tahliye edildi

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'da facianın eşiğinden dönüldü. Akşam saatlerinde Işıklar maden ocağında yangın başladı, ocak güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

301 işçinin hayatını kaybettiği madeni çalıştıran Soma Kömür İşletmeleri'e ait Işıklar Ocağı'nda, hem karbonmonoksit hem de metan gazı seviyesi yükseldi.

Madende çalışan işçiler güvenlik nedeniyle ocaktan tahliye edildi. Işıklar madeninin 3'üncü ve 4'üncü ayaklarındaki üretim durdu.

Gaz seviyesinin yükseldiği galeri girişleri, oksijen girmemesi için duvar örülerek kapatıldı.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Ekiplerin 10 gün sonra madeni kontrol edeceğini ve madenin açılıp açılmayacağına bu kontrol sonrası karar verileceğini söyledi.

Işıklar maden ocağı, büyük facianın ardından iş güvenliği eksiklikleri nedeniyle üretimine ara vermiş, müfettişlerden gelen olumlu rapor üzerine geçen 15 Ekim'de tekrar açılarak faaliyetine başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr