Rusya'da yas ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kemerovo kentinde çoğu çocuk 64 kişinin hayatını kaybettiği AVM yangını nedeniyle 1 günlük yas ilan etti. Ülke genelinde yarın yas tutulacak. Bu arada yangının bazı ihmaller sonucu felakete dönüştüğü belirtiliyor.

Rusya'nın Kemerovo kentindeki bir alışveriş merkezinde çıkan yangında 64 kişinin hayatını kaybetmesi, ülkede büyük üzüntüye neden oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaşanan acı nedeniyle 28 Mart çarşamba gününü ulusal yas ilan etti.

Ülkede yarın bayraklar yarına indirilecek, kültür-sanat merkezlerindeki eğlence programları ile televizyon ve radyolardaki eğlence yayınları iptal edilecek.

Putin, imzaladığı kararname ile hükümeti yangında ölen ve yaralananların ailelerini gereken yardımı yapmakla görevlendirdi.

Yaşananlar için "Affedilemez" yorumunu yapan Putin "Ölenlerin sayısından bahsedildiğinde ilk yapmak istediğiniz feryat etmek oluyor" ifadelerini kullandı.

Halk ise protesto gösterileri yapıyor.

Bazı noktalarda ısının 800 dereceye çıktığı yangını felakete dönüştüren bazı ihmallerden bahsediliyor.

"İHMALLER ZİNCİRİ"

Üç sinema salonundan ikisinin acil çıkış kapıları bilet kontrolü yapan görevli tarafından kaçak giriş olmaması için kilitlendi.

Alarm çaldığında güvenlik görevlisi çocukların yaptığını düşünerek kapattı.

Binanın yalıtımında kullanılan maddenin ısıya dayanıklı olması gerekirken ucuz malzeme kullanılması sonucu alevler kısa sürede yayıldı.

Yangında alışveriş merkezindeki hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların da telef olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

rusya