Opel Çetaş'ta sanat

Genç-İz’ özgün baskı-vitray Sergisinde Zeynep Açık,Gizem Çeşmeci, Handegül Deniz, Cihan Elibol, Ceren İren, Sercan Koçak, Selengül Şentürk, Gülşah Umul’un eserleri yer alıyor... Sergi, 22 Şubat – 1 Nisan 2014 tarihleri arasında sanatseverlerin izlenimine Çetaş Opel’de Şeli Sanat işbirliği sunuluyor.

Opel Çetaş'ta sanat

Şeli Sanat, bir süreden beri gündelik yaşam alanlarında sanatsal çözümler öneren projeleri ile dikkat çekiyor. Açılan sergiler, ‘Her yerde sanat’ sloganıyla hastane, diğer sağlık kuruluşları, benzin istasyonları ve akla gelebilecek her yerde sergiye gitme olanağı bulamayan insanların ayağına bir anlamda sergi getirmiş oluyor.

‘Genç-İz’ sergisinde yer alan sanatçılar, sergi ve eserleri ile ilgili şunları söylüyor:

Bizden izler taşıyan bu sergide bir genç olarak yer almak çok güzel. Özellikle de günümüzde kendimi her alanda yaşanan yozlaşmadan uzak kalmayı deneyen, düşünen üreten ve her zaman bir adım ileriyi hedefleyen bir birey olarak geliştirmeye çabaladım. Bu deneyim de onlardan biri. Umarım diğer arkadaşlarım için de bu adım çok değerli olur.

Gülşah UMUL

Bu tarz gençlerle oluşturulan bir sergiye katılmak ve gençlerin hislerini,heyecanlarını sergileme fırsatı bulması mutluluk verici.

Gençlerle çıkılan yollar keyifli olur kanaatindeyim:)

Teşekkürler,

Zeynep Açık

Biz genç sanatçılar sanatın yeterli değeri görmediği gençlerin düşüncelerine, istekle-

rine saygı duyulmadığı bu zor dönemde önümüze Genç-iz gibi etkinlik fırsatlarının çıkması çok güzel. Bu sayede düşüncelerimizi sergileme imkanı buluyoruz. Olumlu-olumsuz, maddi- manevi geri dönüşler alma fırsatı yakalıyoruz.

Kentsel dönüşüm ve yok olan mahallelerimiz, yerine gelen ise kentin ciğerlerini yok eden rezidanslar avm’ler ve otoyollar, demir ve beton yığınları yapılıyor.Daha çok metal gravür tekniği ile yansıtmaya çalıştığım temel konular. Çizgi, ışık, doku, leke ve yalın mimari formlar ile resimlerimi oluşturma çabası içindeyim.

Sercan Koçak

Hislerimin düğümlerinden yola çıkarak oluşturduğum çalışmalarımın her birinde bir yaşam bulunmakta. Zihnimde canlı kalan anılarımın sahipleridir onlar. O anılardaki izlerle ve olan her birinin bakışında bir şeyler hissedebileceğiz, kendi dünyalarında yaşadıklarına inandığım varlıklar diyebilirim “İSİMSİZ” eserlerime. Bu sergiyle birlikte akıllara dokunarak ben de bir iz bırakabileceğim birilerinde, başka hayatlarda gezinebileceğim onlar sayesinde. Karanlık tarafını hissettiren katı gerçeklerin sınırlılığında ve gerçekten uzak yabancı yüzlere aslında bir o kadar da tanıdık olduğumuzu bazen bir sesin bıraktığı, bazen bir gidişin, bazen bir gülüşün ya da yok oluşu izlerin, herkesin izleri bu sergide.

Hande Deniz

Günümüz çok hızlı gündem olaylar ve başka şeyler. Her gün karşımıza yeni bir kavram çıkıyor bir başkasının içi boşaltılıyor vs.

Ortaya çıkan bu düşünsel sürecin içini elbette üretimler dolduruyor. Üretimlerin niteliği yapısı ve vurgulayıcı gücü hızlı gündemde kavramın ömrünü belirliyor. Genç İz kavramsal bir sürecin içinde dinamik bir duruş sergiliyor. Bu yapısını üretimlerinin kaynağı olarak genç dinamik değişen koşullara hızla adapte olmaya alışmış bir sanatçı kimliği edinmeye çalışan bireylerin üretimleriyle içini doldurmaya kalkışmasından alıyor. Genç birey hızlı biraz acemice belki amatörce ancak daha büyük bir şevk ve heyecanla üretimleriyle bu sergiye katkı sağlıyor. Bu itki ve acelecilik genel anlamıyla daha muhalif bazense yapısal sorunların çözümüne ulaşmaya çalışan buhranlı bir çabalamanın izlenimini veriyor. Her anlamıyla yeninin ilk adımları bize gelecekten izler sunuyor.

Cihan Elibol

Hafızamda yer etmiş olan imgelerim, kurgularım, tasarılarım, düşlerimi görselleştirmek; böylece iç huzurumu sağlamakla başlar resim. Sonrası akar gider… parlatır, çizer, kazır, boyaya karışır, konuya bağlanır ya da bağlanmaz her şeyi süreçte alınan o hazzı yaşamak için yaparım. Sanatı her yerde yaşar, ilk olarak düşlerimde üretimini yaparım. GENÇ-İZ Sergisi gezgin ve hayatın içinde yerlerde gerçekleşeceğinden olsa gerek, gençlerin yani bizlerin galerilerde yer alma sorunu ortadan kaldırırcasına, gençlerin önünü açacak nitelikte bir etkinlik oluşturduğu için katılmaya karar verdim. Genç çizerleri, farklı solukları bir araya getirerek yeni izler seyrettirmeyi; alışıla geldik resimler, isimlerden ziyade belki de keşfedilmeyi bekleyen genç renklere olanak sağlanabilecek, gençlerin elinden tutan bir etkinlik olacaktır.

Selen Gül Şentürk

Sanat, insanlaşma sürecinin bir parçası; okuyarak, izleyerek, dinleyerek, çizerek insanlığın bu sürecine etki ve tanıklık ediyoruz. Bizler, düşünebilen insanı diğer canlılardan ayırarak değil; tıpkı kuşlar, tıpkı böcekler gibi sezgilerimize kulak verirsek bu üretim sürecinde doğru yolu bulabiliriz

Geleneksel ve çağdaş olanın sık sık dövüştürüldüğü günümüzde; özgün baskıresmin gelenekselliğiyle, günümüz imgelerini bugünün teknik imkanlarıyla bir araya getiriyoruz Geleneğin ezberini, bugünün sığlığını ortadan kaldırmak için çabalayan, 19.yy.’da salon sergilerinden kurtulmaya çalışırken günümüzde galerilere hapsolmuş eserlere bir umut bu sergi.

Ceren İren

Genç, cesareti, enerjisi, tabulara karşı duruşu ve hayal dünyasının zenginliği ile dokunduğu her şeyi şekillendirme, yeniyi arama gücüne sahiptir. Biz gençler bu cesareti, enerjiyi ve en önemlisi hayallerimizi sanatın gücünde birleştirip hayati yeniden şekillendiriyoruz. Benim için bu şekillendirmenin en iyi ifade yolu camdan geçiyor.Tıpkı hayatın çok yönlülüğü gibi kırılganlığı, sertliği ve esnekliği içinde barındıran camla sanat eserlerine hem geleneksel hem de yenilikçi bir üslupla yaklaşıyorum. Yağlıboya olan eserlerin iki boyutludan,üç boyuta geçisin izini camda sürerek yasamı yeniden ve farklı bir bicimde yorumlamaya çalışıyorum.

Gizem Çeşmeci

Mimarsinan E-5 Karayolu üzeri

Kabristan Mevkii Büyükçekmece İstanbul

ulusalkanal.com.tr