AB Bakanı Volkan Bozkır: Terör tanımı değişmez

Vize muafiyeti için Avrupa Birliği'nin Türkiye'den "terör tanımının değiştirilmesini" istiyor. Hükümetten bu konuyla ilgili açıklama geldi. Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, her gün şehit verilen ortamda terör tanımının değiştirilemeyeceğini belirtti.

AB Bakanı Volkan Bozkır: Terör tanımı değişmez

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AB Komisyonu’nun vize muafiyeti kararı ile ilgilili açıklamalar yaptı. Bozkır, önceki gün gazetelerin Ankara temsilcileri ile yaptığı sohbet toplantısında, vize muafiyeti sürecinin perde arkasında yaşananlarını anlattı.

Bozkır, AB Komisyonu’nun Türkiye için vize muafiyeti tavsiye etmesinden önce 3 Mayıs gecesi, Ankara ile Brüksel arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandığını söyledi.

AB komisyonu kararında; Türkiye'nin 7 şartı yerine getirmediğini vurguladı. AB'nin şartlarından biri "terör" başlağını içeriyor.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "terör tanımını değiştirmeyeceğiz" dedi.

TERÖR TANIMI DEĞİŞMEZ

Terör ve terörist tanımının daha da daraltılması isteniyor. Terörle mücadele kanununda değişiklik yaptık. Kamu güvenliğini tehdit bakımından yakın ve açık tehlike kavramını kanuna koyduk. Avrupa standartlarında ortak bir ifade. Biz de diyoruz ki; bugünkü ortamda Türkiye’de bununla ilgili bir şey yapmak uygun değil. Her gün şehitlerimiz var, bu kadar mücadele yaparken biz bunu gündeme getirirsek tam tersine, ileri boyutlarda reaksiyonla karşılanır.

Terör tanımını değeştirmeyeceklerini AB yetkililerine de aktardıklarını söyleyen Bozkır, "Konuşa konuşa ikna edeceğiz. İzah edilerek mutabakat sağlanabilecek konular" dedi.

ulusalkanal.com.tr