ABD, Küba'daki diplomatları çağırdı

Amerika, Küba'da görevli diplomatlarını bir süredir nedeni anlaşılmayan sağlık sorunları yaşamaları üzerine ülkeye geri çağırdı, vatandaşlarına da seyahat uyarısı yaptı. Havana'da yaklaşık 50 büyükelçilik çalışanı bulunuyor

ABD, Küba'daki diplomatları çağırdı

Yaklaşık yarım asırlık yaptırım çökmüş, dönemin Amerika Başkanı Barack Obama, Havana'ya giderek Küba lideri Raul Castro ile birlikte görüntü vermişti. Ancak Obama döneminde başlayan "normalleşme" süreci Trump döneminde yeniden eski günlerine dönüyor.

Amerika, Küba'daki diplomatlarının sayısını azaltıyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı, Havana Büyükelçiliğinde görev yapan çalışanlarının yarısından fazlasını geri çekme kararı aldı.

Bakanlık, Havana'da görevli büyükelçilik personelinin bir kısmı ile ailelerini ülkeye geri çağırdı. Bakanlık ayrıca Amerika vatandaşları için Küba'ya seyahat uyarısı yaptı.

Havana Büyükelçiliği'nde 50 civarında ABD'li çalışan bulunuyor. Amerikan yönetimi şimdilik, Washington'da görevli Kübalı diplomatların ülkeyi terk etmeleri yönünden bir talepte bulunmadı.

ulusal.com.tr

abd trump Obama küba