İstanbul Sanayi Odası Başkanı’ndan kritik uyarı

"Dolardaki artış gelecekte risk oluşturacak. Ekonomisi dolara bağlı olan ülkeler finasman zorluğu çekecek". İstanbul Sanayi Odası Başkanı ekonomik tabloyu bu sözlerle değerlendirdi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ın uyarısı sadece dolar için de değildi. Bahçıvan, Türkiye için durumun Avro Bölgesi'nde de iyi olmadığını hatırlattı.

"Dolardaki artış gelecekte risk oluşturacak. Ekonomisi dolara bağlı olan ülkeler finasman zorluğu çekecek". İstanbul Sanayi Odası Başkanı ekonomik tabloyu bu sözlerle değerlendirdi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ın uyarısı sadece dolar için de değildi. Bahçıvan, Türkiye için durumun Avro Bölgesi'nde de iyi olmadığını hatırlattı.,

İstanbul Sanayi Odası Nisan ayı olağan toplantısını "İhracatta ve Sanayide Finansmanın Rolü"'nü değerlendirmek için toplandı.

Açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan finans sektörünün sanayiciler için her zaman önemli olduğunu belirtti.

Dolardaki artışın gelecekte ülkeler açısından risk oluşturacağını söyleyen Bahçıvan, ekonomisi dolara bağlı olan ülkelerin finasmanda zorlaşacağını ifade etti.

Bahçıvan, 2014 yılı ihracat rakamlarını değerlendirerek ihracatta Avro bölgesindeki düşüşe dikkat çekti.

Haber: Seyfi Akil

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr