'FETÖ borsası'nın kilit ismi serbest bırakıldı

İzmir’de organize suç örgütü kurarak yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle maddi menfaat elde ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve kırmızı bültenle aranan Serkan Kurtuluş, geçen yıl haziran ayında İnterpol tarafından Gürcistan-Batum’da yakalanıp, cezaevine konuldu. Aydınlık, Serkan Kurtuluş'un liderliğini yaptığı ve aralarında emniyetçi ve siyasetçilerin de yer aldığı iddia edilen suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianamenin ayrıntılarını geçen ocak ayında yazdı

'FETÖ borsası'nın kilit ismi serbest bırakıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 69 şüpheli hakkında hazırlanan ve İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, liderliğini Serkan Kurtuluş’un yaptığı suç örgütüyle irtibatlı olduğu ileri sürülen eski İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen ve eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş da şüpheliler arasında yer alıyordu. Kudret Dikmen’in gözaltına alınacak olan FETÖ şüphelilerinin listesini önceden Ahmet Kurtuluş aracılığıyla çeteye sızdırdığı, çetenin de 'MİT’e çalışıyoruz, devlet arkamızda' diyerek listede adı bulunan kişilere ulaşıp tehditle para kopardığı iddia ediliyordu.

Emniyet müdürü Kudret Dikmen ve Ahmet Kurtuluş soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, firari olan Serkan Kurtuluş hakkında ise kırmızı bülten çıkarılmıştı.

'BÜROKRATİK NEDENLER’ DENİLDİ

Kurtuluş'un İnterpol tarafından Gürcistan-Batum’da yakalanıp tutuklanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen Türkiye’ye iadesi gerçekleşmedi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kurtuluş’un iadesinin 'bürokratik nedenlerden dolayı hâlâ gerçekleşmediği’ ifade edildi.

SERBEST KALDI, İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU

Ancak Serkan Kurtuluş’un geçen Şubat ayında Gürcistan’da kaldığı cezaevinden tahliye edildiği ortaya çıktı. Kurtuluş'un Gürcistan’a iltica başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

'BİR AVRUPA ÜLKESİNE TESLİM EDİLEBİLİR’

Aydınlık'tan Gamze Çınlar, Serkan Kurtuluş’un Gürcistan’daki dava sürecini avukatı Murat Üstündağ’a sordu. Kurtuluş’un sığınma talebinde bulunduğunu doğrulayan avukat Üstündağ,"Türkiye’ye iade edilmesi şu aşamada reddedildi. Yargılama sürüyor. Mülteci sıfatı verilmesi söz konusu. Dava sonunda belki bir Avrupa ülkesine teslim edilebilir" dedi.

İDDİANAMEDEN...

İddianamede, Serkan Kurtuluş’un liderliğini yaptığı iddia edilen örgütle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Örgüt mensupları ve lideri mağdurlara karşı iş yapalım tarzında yaklaşım sergileyip, akabinde 'MİT’ ve 'Emniyet’ bağlantıları olduğuna inandırıp, korkutucu güçlerinin yardımıyla da haksız bir şekilde para talep etmekte, zorlukla karşılaştıklarında ya da mağdurların ilgisiz ve isteksiz olduklarına kanaat ettiklerinde, bu kez türlü senaryolar ile organize bir şekilde istediklerini alana kadar cebir ve hile kullanmaktadırlar."

ulusal.com.tr

fetö interpol Gürcistan Serkan Kurtuluş