MEB'in imam hatip vizyonu: Uygun okula cami yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatip okullarının bahçelerine cami yapmaya hazırlanıyor. MEB’in hazırladığı imam hatip okulları vizyon belgesinde, imam hatiplere ilginin artırılması için yapılacaklar sıralandı. Buna göre, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarıyla fiziki mekânı uygun olan imam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak

MEB'in imam hatip vizyonu: Uygun okula cami yapılacak

İmam hatip okullarının bahçelerine cami yapılacak.

Okullar medreseye dönüşüyor, Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçiyor. Bakanlığın hazırladığı imam hatip okulları vizyon belgesinde, imam hatiplere ilginin artırılması için yapılacaklar sıralandı.

Belgede yaklaşık bir asırdır imam hatiplerde verilen eğitimin içeriğinin halk tarafından büyük ilgi gördüğü savunularak, vizyon belgesinin okullar arasında uygulama birlikteliği sağlamak için hazırlandığı kaydedildi.

Metine göre 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarıyla imam hatip okullarında her yer ayet ve hadisle donatılacak, bahçelerine cami dikilecek. Değişiklikler bununla sınırlı değil.

İmam Hatip okullarında şunlar gerçekleşecek:

Fiziki mekânı uygun olan okulların bahçelerine cami yapılacak. Okulların yapım ve onarımında geleneksel Türk mimarisinden izler yansıtılacak. Okul ve pansiyonlar mısra, hat, ebru, minyatür, tezhip, ayet ve hadislerle donatılacak. Her okulda ses sistemiyle beraber U düzenine uygun Kuran okuma odaları oluşturulacak. Okulların fiziki mekânları ders saatleri dışında da eğitim öğretime imkan verecek şekilde planlanacak.

ulusal.com.tr

meb okul cami imam hatip