İzmir Kitap Fuarı açılıyor

Bu yıl 19.'su düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı 19 Nisan'da başlayıp, 27 Nisan'a kadar sürecek. Uluslararası Fuar Alanı'nda yapılacak olan fuara 390 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak.

İzmir Kitap Fuarı açılıyor

Dokuz gün sürecek olan İzmir Kitap Fuarı'nda Doğu Perinçek, Mehmet Perinçek , Hikmet Çiçek, Atilla Sertel, Tuncay Özkan, Feyza Hepçilingirler, Doğan Hızlan, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Muzaffer İzgü, Füruzan, Ercan Kesal, Murathan Mungan, Ayfer Tunç, Üstün Dökmen, Deniz Kavukçuoğlu, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Mustafa Balbay, Ahmet Telli, Erdoğan Aydın, Yekta Kopan, Enver Ercan, Erendiz Atasü, Onur Öymen, Aslı Tohumcu, Behiç Ak, Bülent Habora, Nihat Behram yer alacak.

İzmirlilerin kitaplarla, şair ve yazarlarla buluşacağı İzmir Kitap Fuarı'nda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle yaklaşık 100 etkinlik gerçekleştirilecek. Açılış günü 19 Nisan olan fuar 26 Nisan tarihine kadar her gün saat 11.00 ile 20.00 saatleri arasında 27 Nisan 2014'te ise 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Onur Konuğu Feyza Hepçilingirler

İzmir Kitap Fuarı'nın bu yılki Onur Konuğu Feyza Hepçilingirler. 1948 yılında Ayvalık'ta doğan Hepçilingirler, İstanbul Yüksek Öğretmen Okulunu ve İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İzmir Kemalpaşa ve İzmir Karataş liselerinde edebiyat öğretmeni ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yazmaya, okul yıllarında (1963) Feyza Baran adıyla ve İzmir'de kimi dergilerde yayımlanan şiirlerle başladı. 1979 yılında Kültür Bakanlığı'nın açtığı Çocuk Yapıtları Yarışması'nda "Yanlışlıklar" adlı oyunuyla Başarı Ödülü, 1981'de Akademi Kitabevi Yarışması'nda "Sabah Yolcuları" adlı dosyasıyla Öykü Birincilik Ödülü kazandı. "Eski Bir Balerin" adlı kitabıyla Sait Faik Hikâye Armağanı'nı (1985), "Potluğu Gidermek" adlı öyküsüyle Yunus Nadi Armağanı Öykü İkincilik Ödülü'nü (1989), "Ne Güzel Ölmüştüm" adlı öyküsüyle Borski Grümen (Balkan Yazarlar Karşılaşması) Ödülü'nü (1991), "Savrulmalar" adlı öykü kitabıyla da Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nü (1997) aldı. Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevliliğine ve Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki'nde yazılarına devam etmektedir.

Tuğçe Yerdelen

Aydınlık

Doğu Perinçek mehmet perinçek Tuncay Özkan İzmir Kitap Fuarı