Grev Anayasa Mahkemesi'nde

Kristal-İş Sendikası, Şişecam grevinin ertelenmesine karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. Mahkeme, hak ihlali olduğuna karar verirse, işçilerin greve devam etmesinin yolu açılacak.

Şişecam grevinin ertelenmesi üzerine sendikadan bir hamle daha geldi. Kristal-İş Sendikası, "grevin ertelenmesinde hak ihlali var" dedi, Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

5 bin 800 işçi Şişecam'ın Türkiye genelindeki 10 fabrikasında 20 Haziran günü greve çıkmıştı. Ancak düşük ücretlere karşı başlayan grev 8'inci günde ertelendi. Bakanlar Kurulu "genel sağlığı ve milli güvenliği bozduğu gerekçesiyle" Şişecam grevine engel oldu.Cam üretimiyle milli güvenliğin ne alakası var.

Sendika Şişecam grevinin ertelenmesine karşı Anayasa Mahkemesi’ne hak ihlali başvurusunda bulundu. Eğer Anayasa Mahkemesi "grev erteleme kararında hak ihlali var" derse Şişecam işçileri greve devam edebilecek. Aksi bir sonuçta ise, grev erteleme kararı uygulanmaya devam edilecek.

Sendika Şişecam'da grev erteleme kararının iptali için Danıştay'a da başvuru yapmış, ancak yüksek mahkeme talebi reddetmişti.

ulusalkanal.com.tr

anayasa mahkemesi grev şişecam