AKP grev kırıcılığı yaptı

20 Haziran 2014 Tarihinde greve çıkan Şişecam işçileri 7. Gününde AKP’nin Grev kırıcılığı ile karşılaştı. AKP hükümeti bakanlar kurulu kararı ile grevin milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesi ile grevi erteleme kararı aldı.

AKP grev kırıcılığı yaptı

20 Haziran 2014 Tarihinde greve çıkan Şişecam işçileri 7. Gününde AKP’nin Grev kırıcılığı ile karşılaştı. AKP hükümeti bakanlar kurulu kararı ile grevin milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesi ile grevi erteleme kararı aldı. Grev 60 gün sonraya erteledi. Konuyu Kristal iş Trakya Şube başkanı ve şişecam işçileri ile konuştuk. Kristal iş Trakya Şube Başkanı Hüseyin Selen şunları söyledi.

Sözün Bittiği Yerdeyiz

Sözün bittiği yerdeyiz diyen Selen; “Yasaların işçi sınıfına tanıdığı grev hakkını cam işçisi 20 Haziran 2014 tarihinde uygulamaya başladı. Yasal ve huzuru bozan hiçbir yanlışlığa meyil vermeden bugüne kadar yasaların ve hukukun çerçevesinde bu grev hakkımızın gereğini yerine getiriyorduk. Fakat yasaların bize verdiği hakkı sermeya ile hükümet birleşerek elimizden aldı. Bu uygulamayı cam işçisi olarak şiddetle kınıyoruz. Bizim için grev sonlanmadı. Mücadelemiz yeni başlıyor. Hiç kimse bittiğini zannetmesin 7 günde kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik. Emeğimizin ve alınterimizin karşılığını almak için bundan sonra daha güçlü bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Kazanan cam işçisi olacaktır.” Dedi.

AKP işçi düşmanı

Trakya cam fabrikasında çalışan Ömer Aydın Aydınlık Gazetesine grev ile ilgili görüşlerini anlattı. Aydın. “biz 7 günde şanlı bir grev başlattık ve bunu bugüne getirdik. Fakat işveren ve AKP hükümeti birleşerek grevimizi erteledi. AKP işçi düşmanı olduğu gösterdi. Sermayenin yanında oldu. İşçinin grevini bitirdi. Ama son sözümüzü söylemedik.” Dedi.

AKP işçinin ekmeğini elinden aldı

Cam işçisi Samet Gökçe AKP hükümetinin işçinin ekmeğini elinden aldığını söyledi. Gökçe “AKP hükümeti bu an itibari ile işçinin ekmeği ile oynadı. Grev kırıcılığı yaparak işçilerin ekmeğini elinden aldı. İşçinin yanında olmadığını birkez daha gösterdi.” Dedi.

Bayrağı indirenler Milli güvenliği tehdit etmiyor. Biz ediyoruz.

5800 cam işçisi kararlı olduğunu gösterdi. Bundan sonrada kararlılığımızı göstereceğiz. Türk bayrağını indirenler milli güvenliği tekdit etmiyor. Ama biz cam işçisi milli güvenliği tehdit ediyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan hükümeti cam işçisine geri adım attıramayacak. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.” Dedi.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr