TÜSİAD'dan seçim açıklaması

TÜSİAD'dan seçim açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından TÜSİAD iş dünyasından "reforma çağrısı" geldi. Tayyip Erdoğan'ı bir mesajla tebrik eden TÜSİAD, Erdoğan'dan demokrasi reformu talep etti, Cumhurbaşkanlığı sürecinde uzlaşmacı bir rol oynamasını istedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği 12'inci Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan'ı kutladı. İş dünyasından "reform" çağrısı geldi.

TÜSİAD'ın tebrik mesajında "demokratikleşme paketi ve kalkınma reformu" talep ettti.

"Gelecek yıl yapılacak genel seçimlere kadar demokratikleşme ve kalkınmaya hizmet edecek azami düzeyde reformun yapılması gibi önemli ihtiyaçlar bulunmaktadır. TÜSİAD tüm birikimi ile bu alanlarda her türlü katkıyı vermeye devam edecektir."

Açıklamada Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı sürecinde uzlaşmacı rol oymaması da istendi.

"Yeni Cumhurbaşkanımızın, Anayasa'dan aldığı yetki ve sorumluluklarıyla devlet kurumları arasında azalan ahengin yeniden tesis edilmesi, siyasi partiler arasında nitelikli diyalogun başlatılabilmesi konularında yol gösterici ve uzlaştırmacı bir rol oynamasını ümit ediyoruz."

TÜSİAD Yönetimi "azalan ahengin yeniden tesis edilmesi, için tüm siyasi aktörler ile kurum ve kuruşları da göreve çağırdı.

ulusalkanal.com.tr