11 Ocak Çarşamba İzmir'de okullar tatil mi

11 Ocak Çarşamba İzmir'de okullar tatil mi? İZMİR'de sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Şehir beyaza büründü, trafik akışında da aksamalar yaşandı. Menderes Cumaovası'nda makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde de kısa süreli aksama yaşandı. Don ve buzlanma nedeniyle İzmir'de okullar yarın tatil edildi

11 Ocak Çarşamba İzmir'de okullar tatil mi

11 OCAK ÇARŞAMBA İZMİR'DE OKULLAR TATİL Mİ

İZMİR'de sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Şehir beyaza büründü, trafik akışında da aksamalar yaşandı. Menderes Cumaovası'nda makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde de kısa süreli aksama yaşandı.

İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta hayatı esir alan kar, İzmir'de de sabah saatlerinde etkili oldu. Gece boyu karla karışık yağmur şeklinde olan yağış, sabah saatlerinde yerine kara bıraktı. Kar sürpriziyle güne uyanan İzmirliler trafiğin de etkilenmesiyle işe, okula gitmekte zorlandı. Menderes Cumaovası'nda meydana gelen makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde kısa süreli aksamalar yaşandı. Balçova-Bornova arasındaki çevre yolunda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler ters yönde ilerleyip geri dönmek zorunda kaldı. İzmir'in simgelerinden biri haline gelen palmiyeler de karla kaplandı. Kentin yüksek kesimlerinde yollar kar nedeniyle kapandı.

İzmir'de, don ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı dolayısıyla oluşan don ve buzlanma nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim öğretime çarşamba günü ara verildi.

Kararın tüm ilçeleri kapsadığı belirtildi.

İzmir Valiliği tarafından okulların tatil edilmesiyle ilgili duyuruda şunlar denildi:

Aşırı don ve buzlanmanın ve de kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak İzmir il genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak 2017 tarihinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 1( bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel aynı tarihte idari izinli sayılacaktır.