Erdoğan'dan 'kalp krizi' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Kalp krizi geçirdiği iddialarıyla ilgili olarak, Erdoğan "ABD'de dimdik ayaktayım, kalp krizi geçirdiğimi söylediler. Hakkımda kalp krizi yalanına kadar her şey söylendi" dedi.

Erdoğan'dan 'kalp krizi' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda şunları söyledi:

Kızılay'ın çok değerli mensupları, hanımefendiler beyefendiler sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türk Kızılayı'nın olağan genel kurulunun başarılını geçmesini Allah'tan temenni ediyorum. Dünyadaki tüm insanların zor zamanlarında yanında olmak için 148 yıl için emek vermiş herkese şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Kızılay'ın KDV ve stopaj istisnasından yararlanmasını sağlayan kamu arsa ve binalarının bu kuruma tahsisine imkan veren yasa Meclis'te kabul edilmişti. Kızılay'a yakışır bir merkez yapılabilmesi için verilen arsanın da hayırlı olmasını diliyorum. Şıuanda mevcut yer Kızılay'ımıza yakıuşan bir yer değildi. Tarım Bakanlığı'nın yanındaki 30 dönüm arsaya Kızılay'ımıza yakışır merkezin yapımı daha çok yakışacaktır.

"ARKANIZDA MİLLET VARSA KİMSE SİZİ ENGELLEYEMEZ"

Kızılay geniş bir coğrafyada onlarca ülkede rol alan küresel bir yardım kuruluşu haline gelmiştir. Kızılay'ın böyle bir alt yapıya sahip olmasının vakti gelmiştir hatta geç kalınmıştır. Afete hazırlık için böyle güçlü bir alt yapıya ihtiyaç vardır. Kızılay'ın 2020 hedeflerine ulaşması için elimizden gelen desteği vereceğimizi belirttik. Bizim milletimiz samimiyetinden, dürüstlüğünden, gayretinden emin olduğu herkese her kurumu gönlünü de kucağını da imkanlarını da sonuna kadar açar bundan hiç endişeniz olmasın. Kızılay'ın bu yolda emin adımlarla ilerlediğini görebiliyoruz. Eğer arkanızda millet varsa kimse sizi engelleyemez, kimse sizin önünüzde duramaz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KIZILAY'A BAĞIŞ ÇAĞRISI

Kızılay 2015'te ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 85'ini karşılar haline geldi. Son 3 yıldır yurtdışı yardım kampanyalarında 22 milyon lira bağış toplandı. Son 3 yılda Kızılay'ın dünya genelinde 18 milyon ihtiyaç sahibine ulaşması takdire şayandır. Tüm vatandaşlarımıza tüm gsm operatörleri için geçerli 2868 kısa mesaj numarasını unutmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Her fırsatta mesaj gönderen Kızılay'ımıza bağış gönderen herkese şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

"TOPLANTIDAN TOPLANTIYA KOŞUYORUM, KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİMİ SÖYLÜYORLAR"

Dimdik ayaktayım. Bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz ama kalp krizi geçirdiğimi iddia ettiler. Kendi ülkesine böyle büyük bir nefretle saldıran başka bir kitle var mıdır? Türkiye Cumhuriyeti 79 milyon ile batsa bunlar bayram edecekler. Halbuki kendileride aynı ülkede yaşıyorlar. Bunların yaptığı içinde bulunduğu gemiyi delmektir. Standartların üstünde bir hayat sürüyorlar fakat hala kendi milletlerine düşmanlar. Bir Avrupalı piyanistin 'kendi ülkelerine hakaret edip para kazanan' kitleye ilişkin söylediği sözlere heralde artık itibar ederler. Konu Türkiye olunca bir anda ölçüler değişiyor. Terör örgütü kendine ne denmişse yapıyor ama yakalandığında ben gazeteciyim diyor. Sen gazeteci olduğun için değil terör örgütüne yardım ettiğin için tutuklanıyorsun. Eğer gerçekten gazeteci dahi olsa suçu terörse bunun değerlendirmesini ancak yargı yapar.

"BİR TARAFTA AZERİ GAZETECİ DİĞER TARAFTA PKK, ASALA VE PARALEL YAPI"

Türkiye şu an terörle en yoğun mücadeleyi veren ülkedir. Ermeni-Azeri çatışmalarında 12 Azeri askerimiz şehit olduğunda o Azeri (gaeteci) kızımızın gözleri dolmuştu. Bu çatışmalara ilişkin ne diyorsunuz Cumhurbaşkanım dediğinde ben anlattım o ağladı. Bir o Azeri kızımıza bakın bir de bizimkilere bakın. Ben Brookings'te konuşurken bir bakıyorsunuz karşıda PKK, Asala ve Paralelciler var. Bir tarafta Azeri kızımız, diğer tarafta ise bunlar...

"BİZE DEMOKRASİ DERSİ VERENLER ÖNCE KENDİ AYIPLARINA BAKSIN"

Sosyal medyadan Obama ve Merkel'e hakaret edenler oldu ve hapis cezası aldılar. Bundan sonrada demokrasiyi ve insan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Biz bugüne kadar demokrasi ve kalkınma hamlesini birileri istediği için değil milletimiz bunlara layık olduğu için savunduk. Bize demokrasi dersi verenler önce kendi ayıplarını görsünler.

"EGE DENİZİ'NDE 100 BİN SURİYELİ MÜLTECİYİ KURTARDIK"

Biz Suriye'den gelen kardeşlerimizi geri çevirmedik ama onlar sınırlarına jilet teller çekerek onları geri çevirdiler. Bizim sahil güvenlik botlarımız Ege Denizi'nde 100 bin tane Suriyeli mülteciyi kurtardık. Onlar binlik hesap yaparken biz milyonlarcasını ülkemize aldık. Bugüne kadar Suriyeliler için yaptığımız hiçbir şeyi bir beklentiyle yapmadık içimizden geldiği için yaptık. Hadi bir yerinden de siz tutun. Ülkemizin güneydoğusunda bazı ilçelerde terör örgütü sivilleri kendilerine kalkan yaparak eylemlerde bulunuyorlar. Güvenlik güçlerimiz ise sivillere zarar vermeden bu terörle mücadele ediyor. Biz tek bir masumun bile burnunun kanamasına müsaade etmeyecek bir inanca sahibiz.

"BUNLARIN SÖZÜNE İNANILMAZ, ARTIK GEÇTİ"

Bodrum katında çaydanlık içinde bomba hazırlayanları görüyorsunuz. Güvenlik güçlerimiz onları imha etmese kim bilir o çaydanlıklar kaç masumu öldürecek. Bu yüzden operasyona ara vermemeliyiz. Biz çözüm süreci dedik, onlar aldattılar. Her numarayı yaptılar. Bunların hiçbir sözüne inanılmaz, artık geçti. Artık işi bitirip huzur ve refahla dolu bir Güneydoğu'yu ortaya koyacağız. Güvenlik güçlerini ve sivilleri hedef alan teröristlerin iki yolu var; ya teslim olup nahkeme önüne çıkacaklar ya da kıstırıldıkları deliklerde birer birer öldürülecekler. Türkiye'nin üçüncü bir yolu kalmadı.

Tüm samimiyetimizle diğer alternatifleri hayata geçirmeye çalıştık ama karşılık olarak 79 milyonu hedef alan bombalarla karşılaştık. Bölge insanı terör örgütünün o sırtlan yüzünü gördükçe devletine daha fazla sahip çıktı. Terör örgütünün başkasının maşası olmaktan başka hiçbir özelliği kalmamıştır. Güvenlik güçlerimiz Kürt halkının yanındadır.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan kalp krizi açıklaması