Meydan rezaletine tepki yağıyor

Vatan Partisi’ne tahsis edilen Uğur Mumcu alanındaki mitingin iptal edilmesi kararına siyasi partilerden ve Demokratik Kitle örgütlerinden tepki yağdı.

Meydan rezaletine tepki yağıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, YSK’yı Cumhurbaşkanı’nın tecavüzleri karşısında sessiz kalmakla suçladı. Tezcan, “YSK bize bir şey öğretmiştir ki, bu seçimler yargı denetimi ve gözetimi altında yapılmıyor. Bu seçimler zorba bir cumhurbaşkanının tecavüz ve saldırıları altında yapılıyor” dedi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasayı ihlal ettiğini belirterek, “Normalde, bunu ülkenin hukuk kurumlarını halletmesi lazım. Ama maalesef, böyle bir konuda verilen karar, ülkede hukuk mukuk diye bir şey kalmadığını gösteriyor” ifadesini kullandı. Karara tepkiler şöyle:

‘SEÇİMLER YSK’NIN DENETİMİNDE YAPILMIYOR’

CHP Genel başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:

“Birincisi, YSK’nın bu seçimde cumhurbaşkanının tecavüzlerine sessiz kalması, seçim hukuku tarihimizin utanç tablosudur. İkincisi, artık cumhurbaşkanının tecavüzleri karşısında sessiz kalan YSK bize bir şey öğretmiştir ki, bu seçimler yargı denetimi ve gözetimi altında yapılmıyor. Bu seçimler zorba bir cumhurbaşkanının tecavüz ve saldırıları altında yapılıyor. Bunların ne anayasada ne hukukta yeri var. Bunlar ancak faşist rejimlerde yapılacak uygulamalardır ve şu an Türkiye böyle bir dar boğazdan geçiyor. 7 Haziran’da sandık ya bu faşist uygulamalara bir ders verecek ya da teslim olacaktır.”

‘ÜLKEDE HUKUK MUKUK KALMADI’

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: “Benzer uygulamalar başka partilere de yapılıyor. MHP’nin de afişlerini indirtiyorlar. Afislerimiz halkı kin ve düşmanlığa sürüklermiş! “17-25 Aralık’ı unutma” demek halk arasında niye kin ve düşmanlık yaratsın? Bir şeyi hatırlatmak kötü bir şey mi? Bu tür şeyler siyasette olmaz mı? Bunlar hukuk dinlemiyorlar, nizam dinlemiyorlar. Devlet imkanlarını seçim için, kendi siyasi çıkarları için kullanıyorlar. Anayasayı ihlal ediyor cumhurbaşkanı. Tarafsızlık ilkesini çiğniyor. Namus sözü verdiği konuda maalesef o maddeyi ihlal ediyor. Yani, yaptıkları her şey hukuk dışında zaten. ‘Ben yaptım oldu’ diyor. Kim bunu engelleyebilir? Normalde, bunu ülkenin hukuk kurumlarının halletmesi lazım. Ama maalesef, böyle bir konuda verilen karar, ülkede hukuk mukuk diye bir şey kalmadığını gösteriyor.”

Aydınlık

tepki yağıyor adana meydan savaşı