Davutoğlu, bakanlık teklif edeceği isimleri belirledi

Seçim hükümetini kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu kabineye almak istediği isimleri belirledi. Davutoğlu muhalefet milletvekillerine yazılı teklif sunacak. Yanıt vermeleri için 24 saat süre tanıyacak. Meclis Başkanlığı'nın dağılımı AKP'ye 11, CHP'ye 5, MHP ve HDP'ye ise 3'er sandalye şeklinde yaptığı belirtildi.

Davutoğlu, bakanlık teklif edeceği isimleri belirledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim hükümetini kurma görevini almasının ardından muhalefet partilerinden hangi isimleri kabineye davet edeceğini belirledi. Davutoğlu söz konusu isimlere teklifi yazılı olarak yapacak.

Erdoğan'dan hümeti kurma görevi alan Davutoğlu'nun bakanlık teklif edeceği isimlerin listesinin hazır olduğu belirtildi. Başbakan teklifleri milletvekillerine yazılı olarak iletecek.

Meclis Başkanlığı ise seçim hükümetindeki partilere göre sandalye dağılımını akşam saatlerinde Başbakanlığa gönderdi. Buna göre Başbakan hariç 25 Bakanlıktan AKP 11, CHP 5, HDP ve MHP de 3'er üye ile kabinede yer alabilecek.

CHP ve MHP'li milletvekilerine teklifler için 24 saat süre tanınacağı belirtilirken, tekliflerin kabul edilmemesi durumunda Davutoğlu hiç vakit kaybetmeden bağımsız isimlere yönelecek. CHP ve MHP'lilerin yerine atanacak 8 ismin ise ağırlıklı olarak bürokratlardan oluşması bekleniyor.

AKP içinden kabinede yer alacak isimler konusunda da 3 dönemliklerin durumu merak ediliyordu. Başbakan'ın yakın çevresinden edilen bilgilere göre 7 Haziran'da 3 dönem engeline takılan Bakanlar geçici hükümet kabinesinde düşünülmüyor.

Öte yandan HDP'ye verilecek bakanlıklar da neredeyse kesin. Meclis kulislerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarının 3 HDP'li vekile teklif edileceği dillendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr