Yabancı basın darbe girişimini son dakika haberi olarak duyurdu

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini yabancı ajanslar son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Birçok gazete, TSK'nın yönetime el koyduğu iddiasına yer verdi.

Yabancı basın darbe girişimini son dakika haberi olarak duyurdu

Reuters Haber Ajansı ilk olarak İstanbul'daki köprülerin ulaşıma kapatıldığını duyurdu.

Associated Press Haber Ajansı da gelişmeyi son dakika olarak duyurdu.

Russia Today internet sitesi TSK'nın internet sitesinden yayımlanan açıklamaya yer verdi. Açıklamada TSK'nın yönetime el koyduğu belirtildi.

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi TSK'nın yönetime el koyduğu iddiasına yer verdi.

Alman Bild Gazetesi yaşanan olayları “Türkiye’de darbe girişimi” olarak duyurdu.

İngiltere'de yayınlanan Financial Times, Amerika'dan Yunanistan'a İran'dan Almanya'ya kadar bir çok dünya liderinin darbe girişimleriyle ilgili açıklamalarına yer verdi.

Yunan basınından Kathimerini, Atina'nın Türkiye'de demoktarik yollarla seçilen yönetimin arkasında olduğunu belirtti.

Amerikan merkezli The Atlantic, internet sitesinden önce Türkiye'deki darbe girişimi iddiaları arasında sosyal medyanın karardığını duyurdu. Daha sonra ise darbe girişiminin bir gecede son bulduğunu aktardı.

Türkiye'de yaşanan gelişmeleri dakika dakika yayınlayan Los Angeles Times, ilk haberinde köprülerin tutulduğunu ve jetlerin şehir üstünde uçuş yaptığını duyurdu. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben hala devlet başkanıyım" sözlerine yer verdi. Son haberinde ise Erdoğan'ın sözlerini kaynak göstererek Türkiye'de kontrolün sağlandığını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr