ABD'de koronavirüs salgını: 150 ölü

Amerika Birleşik Devletleri'nde vaka sayısı 10 bine yaklaştı. 150 kişinin hayatını kaybettiği ülkede tedbirler arttırıldı. Solunum cihazlarına ihtiyaç olduğunu açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, "Kulağa fazla bir rakam gibi geliyor ama ön görülemeyen bir durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

ABD'de koronavirüs salgını: 150 ölü

ABD'de yeni tip koronavirüs salgını ciddi boyutlara ulaştı. Vaka sayısı 10 bine yaklaştı, hayatını kaybedenlerin sayısı 150'yi buldu.

ABD Başkanı Donald Trump Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü basın toplantısı düzenledi, ülkedeki son durumu anlattı.

"Kendimi, bir savaş zamanı başkanı gibi görüyorum" diyen Trump, solunum cihazlarına ihtiyaç olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı, şuanda ellerinde binlerce cihaz bulunsa da öngörülemeyen bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

ABD'de alınan tebdirler çerçevesinde Trump, ilk olarak Kore Savaşı'nda kullanılan "Savunma Üretim Kanunu" isimli yasayı devreye sokacaklarını ilan etti. Böylece Trump, koruyucu maske ve solunum cihazları gibi malzemelerin üretilmesi için sektöre talimat verme imkanına sahip olacak.

Trump toplantı boyunca ısrarla "Çin virüsü" ifadesini kullandı. Çin'den gelen açıklamalara yanıt verdi.

Salgınla mücadelede alınan ekonomik tedbirlere de değindi.

Önlemler kapsamında New York'a ve batı yakasına hastane gemiler gönderilecek. Doktorlar, kendi eyaletleri dışında da görev yapabilecek

Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'n de yer alan Doktor Deborah Birx de virüsün sadece yaşlıları değil gençleri de etkileyebileceği uyarısında bulundu.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs