O CD'lerin aramalarda bulunmadığı ortaya çıktı

İzmir Askeri Casusluk kumpasını soruşturan savcılık kritik delillere ulaştı. Deliller askeri casusluk suçlamasına neden olan CD'lerin aramalarda bulunmadığını, aramalarda bulunan dijital verilerin de evlere polis tarafından önceden yerleştirildiğini ortaya koydu.

O CD'lerin aramalarda bulunmadığı ortaya çıktı

İzmir askeri casusluk kumpasında suçlamalara neden olan CD'lerin aramalarda bulunmadığı, aramalarda bulunan dijital verilerin de evlere polis tarafından 1 ay önce yerleştirildiği tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Batu'nun yürüttüğü soruşturmada, kumpas operasyonlarında el konulan CD sayısı ile emniyette incelenen CD sayısının farklı olduğu ortaya çıktı.

Operasyonlarda el konulan CD'ler paraflanarak tutanağa yazılırken, askeri casusluk iddiasına neden olan CD'lerde paraf olmadığı anlaşıldı. Bu durum suçlama konusu CD'lerin sonrdan delil torbasına, aramalarda bulunmuş gibi eklendiğini ortaya koydu.

Savcı Okan Batu ipin ucunu bırakmadı, soruşturmayı derinleştirdi. Operasyonlarda bulunan dijital verilerin polis tarafından yerleştirildiğine de ortaya çıkardı. Önce arama görüntüleri titizlikle incelendi. Görüntülerde polisler sözde delilleri elleriyle koymuş gibi buluyordu. Dijital verilerin bulunma sırasından polisler kameramanı çağırıp kaydetmesini sağlıyordu.

Bu şüpheli durum üzerine savcı aramalara katılan polislerin cep telefonu sinyallerini geriye dönük olarak inceledi. F tipi polislerin, dijital verilerin bulunduğu adreslere 1 ay önceden gittiği tespit edildi. F tipi polislere ait telefonlar, kumpasa ismi eklenecek kişilerin ikamet bölgelerinden sinyal verdi. Bölgedeki benzin istaysonlarından alınan fişler ve baz istasyonu kayıtları da kritik kumpas delileri olarak dosyaya eklendi.

Savcılık fezlekesinde, bu bulgular bir arada değerlendirildi. 310'u muvazzaf subay 357 kişinin hedef alındığı dosyada F tipi polisler tarafından kumpas kurulduğu vurgulandı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr