PKK'dan askere roketli saldırı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, PKK Iğdır'da yolu trafiğe kapattı. Öte yandan Olaya müdahale eden Jandarmaya teröristler tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunuldu.

PKK'dan askere roketli saldırı

Genelkurmay'dan konu ile ilgili şu açıklama yapıldı: "Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Iğdır / Merkez İlçe Kavaktepe Mahallesi Pamukgeçidi Mevkiinde, bir çekiciye uzun namlulu silahlar ile ateş edilmek suretiyle Iğdır-Ağrı/Doğubayazıt kara yolu trafiğe kapatılmıştır. Olaya müdahale eden Jandarma Unsurlarına, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiş ve unsurlarımız tarafından açılan karşı ateşleri üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup, bir araçta maddi hasar meydana gelmiştir."

PKK'lılar, Şırnak'ta askeri hedef aldı, bir uzman çavuşun aracını yaktı.

Cumhuriyet Caddesinde eylem yapan PKK'lılar, barikatlarla yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

PKK'lı grup, bir uzman çavuşa ait olan aracı molotof atarak ateşe verdi.

Aracın LPG'li olduğunun öğrenilmesi çevrede paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü araç kullanılamaz hale geldi.

PKK sempatizanları Adana'da da esnafı hedef aldı. Seyhan ilçesinde eylem yapan teröristler, 3 esnafın işyerini ateşe verdi. Olaylar yüzünden itfaiye müdahale edemedi, işyerleri tamamen kül oldu.

Öte yandan Adıyaman’da, çatışma sırasında bir askerin şehit, 2 askerinde yaralandığı bölgeye askeri sevkıyat yapıldı.

Teröristler Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ise 4 iş makinesini ateşe verdi.

Siverek'in Beydeş Mahallesi'nde bir şantiye firmasına ait iş makineleri kimliği belirlenemeyen kişilerce ateşe verildi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen araçlar kullanılamaz hale geldi.

Kundaklama olayıyla ilgili güvenlik güçleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 2 kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

adana şırnak Iğdır roketli saldırı