Depremde hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı

Van'ın Başkale ilçesinde depremde hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı. 9 kişi için Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Törenlere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli katıldı. Törenlerde gözyaşları sel oldu.

Depremde hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı

Van'daki depremde hayatını kaybedenler için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Özpınar, Güvendik, Kaşkol ve Gelenler mahallelerinde yaşamını yitiren 9 kişinin cenazesi toplu olarak Başkale Merkez Camisi'ne getirildi.

Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Reis Furat çocukları Muhammet, Fatma, Defne ve Hasret Furat ile aynı köyden olan Ekrem Tosun, Aydın Tosun ve Hüseyin Tosun ile Güvendik Mahallesi'nde hayatını kaybeden Ferhat Turca'nın cenazaleri yan yana dizildi.

Öğlen namazı öncesi düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Özpınar Mahallesi'ndeki törene ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldı. Bakan, mahalle sakinleriyle cenazeleri omuzladı.

Depremde ölen 8 kişinin cenazesi Özpınar'da, bir kişinin cenazesi de Güvendik Mahallesi'nde toprağa verildi.

Baba Reis Furat ve çocukları birlikte toprağa verildi. Eşini ve çocuğunu kaybeden anne Nebahat Furat fenalaştı. Ayakta duramayan anne ve 2 çocuğu, mahalleye kurulan sahra hastanesine götürüldü.

ulusal.com.tr

deprem van başkale