Bir kumpas daha çöktü! Poyrazköy davasında tüm sanıklara beraat

7 ayrı dosya, 6 buçuk yılı aşan yargılama, birbirinden farklı onlarca iddia gündeme getirildi. Teğmeninden amiraline, onlarca asker tutuklandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı gibi eğitim kurumlarına darbe vuruldu. Belki de en önemlisi, Yarbay Ali Tatar ve Türkan Saylan gibi isimlerin ölümüne sebebiyet verildi! Bütün bunların yapılmasına olanak sağlayan Poyrazköy davasında sona gelindi. 6 buçuk yıl sonra verilen kararda, yargılananların tamamı beraat etti, bütün suçlamalardan aklandı. Beraat kararı duruşma salonunda "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı ve Gençlik Marşı'yla kutlandı

Ergenekon örgütü üyeliği, sulak alanın altında bulunan mühimmatlar, azınlıklara suikast iddiaları, TSK içine sızdırılan ajanlar ve ve teğmenlerin amiralleri öldüreceği iddiaları... Bütün bunlar yalan çıktı.

Çoğu emekli ve muvazzaf asker, 83 kişinin yargılandığı Poyrazköy davasında, 6.5 yılı aşan yargılama sonunda sanıkların tamamı beraat etti.

Poyrazköy davası 7 ayrı dosyanın birleşmesinden oluşuyordu.

SAT komandolarının eğitim gördüğü Poyrazköy'deki alanın yakınlarında ve de sulak bir arazide bulunan mühimmatlar üzerine açılan davada SAT komandoları yargılanıyordu.

Sözde "Kafes Eylem Planı" adı verilen bir plan doğrultusunda, "azınlıklara yönelik sansasyonel eylemler yapılacağı" iddiası ile açılan bir başka dosya ise bu dava ile birleştirildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticilerinin yargılandığı dosyada ise burs verilen öğrencilerin TSK içine sızdırıldığı suçlaması yöneltilmişti.

Hatta genç teğmenlerin amirallere suikast düzenleyeceği bile öne sürüldü.

Bütün bu eylemlerin Ergenekon örgütünü faaliyetleri olduğu savunuldu.

Dijital verilerle oluşturulan deliller birçok kez bilirkişiler tarafından çökertilse de mahkeme bu raporları dikkate almamıştı.

Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasının ardından dosya İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredildi.

Dijital verilerin sahte olduğunu bilirkişi raporlarıyla saptayan Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Duruşma salonunda 83 kişinin ismini tek tek okuyan mahkeme başkanı Selçuk Kaya yargılananların tamamı hakkında beraat kararını açıkladı. Mahkeme, sahtecilik yapanlar hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Karar salonda büyük sevinç yarattı.

Sanıklar, avukatlar ve aileleri hepbirden ayağa kalktı, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.

Salonda gençlik marşı okundu.

Karar sevinçle karşılansa da, burukluk vardı. Hakkında çıkarılan ikinci tutuklama kararı sonrası, onur intiharıyula hayatına son veren Yarbay Ali Tatar'ın ablası fenalık geçirdi. Yine bu süreçte; ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ile Sadettin Doğan da yargılama sürecinde hayatlarını kaybetmişti.

Haber: Deniz Çağlayan

ulusalkanal.com.tr