Saadet Ödümlü oğlu Yusuf'un Türk askerine teslim olmasını istedi

Diyarbakır'da PKK'ya karşı ailelerin başlattığı nöbet sürüyor. Almanya'da da kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan anne Maide T, başkent Berlin'deki eylemine devam ediyor.

Saadet Ödümlü oğlu Yusuf'un Türk askerine teslim olmasını istedi

Onlar evlatlarını bağırlarından koparan terör örgütü PKK'ya karşı aralıksız bir mücadele başlattı. Diyarbakır ailelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, evlat nöbetinin 450 günü geride bıraktı. 7 yıl önce Siirt'ten kaçırılan oğlu Yusuf için gece gündüz demeden nöbet tutan anne Saadet Ödümlü, oğluna duyduğu özlemi dile getirdi. Oğlunun Türk askerlerine teslim olmasını istedi.

Hakkari'den 5 yıl önce 18 yaşında dağa kaçırılan oğlu Necmettin için Diyarbakır'a giderek eyleme katılan anne Kübar Ötken, oğlunun HDP binasına gittikten sonra kaçırıldığını belirtti. Oğluna geri dönmesi için çağrıda bulundu.

Almanya'da ise kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Maide T, kızına kavuşmak için aylardır yaptığı eylemini sürdürüyor. Almanya'nın Başkenti Berlin'de Başbakanlık binası önüne giden Maide T. önderliğindeki PKK karşıtı aileler, Alman yetkililere seslendi.

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır hdp Hakkari almanya evlat nöbeti