Kaçmadı, sizi kovalamaya geldi

"Türk yargısı, sorunlar yaşadığı bu dönemde şike davasını bekletmeliydi. Yargıtay, hüküm kurarak toplumsal vicdanın ilk günden beri kabul etmediği böyle bir kararı onamamalıydı"

Kaçmadı, sizi kovalamaya geldi

Aziz Yıldırım bir kez daha taraflı, tarafsız her futbolseverin kalbine girdi. Bu, onu karşılayanlar arasındaki başka takım taraftarlarının olması ile kafalara çakıldı. Oysa ne kadar rahat olacaktı değil mi yurda dönmesi. Hemen 'kaçtı' diyecektiniz. Daha doğrusu kurtulacaktınız, oh, istediğiniz olacaktı. Verilen karar bir kez daha anlaşıldı ki, siyasetin güdümlü hükümdür. Sorgulama da, iddianame de, karar da. Bakın bakalım, bu işte Aziz Yıldırım'dan başkası kaldı mı? Ayıptır, ayıp.

Beni şaşırtan bu durumu hâlâ bir şike olayı şeklinde görmek isteyenlerdir. Üstelik bu forma renklerine göre olaylara bakanların düzene karşı olanlar arasında bu çatı altında bile bulunması, okurların arasında olması hem şaşırtıcı, hem hayal kırıklığı yaratıcı. Artık şu taraftar gözlüklerini bir kenara bırakalım. Bir kez daha söylüyorum, bu işin boyutları şikeyi aşalı çok oldu. Ortada tek suçlu bırakıldı, Aziz Yıldırım, öyle mi. Hadi oradan. Siz de gördünüz. Halk size inanmadı, inanmıyor.

Asıl meseleye gelince, korkaklar ülkesi haline gelen Türkiye'de yürekli birileri çıkınca eliniz ayağınıza dolaşıyor değil mi? Şaşırıyorsunuz nasıl oluyor da bu Aydınlık var, Ulusal Kanal var, Aziz Yıldırım gibileri var. Nitekim artık bu korku duvarını Aziz Yıldırım liderliğinde Türk futbol kamuoyundan başlayarak halkımız aştı. Ve de Fenerbahçe Başkanı bir kez daha beklenmeyeni yaptı. Döndü, yatacağını söyledi. "Kim korkar hain kurttan, başta Fenerbahçe, Türk futbolunu çıkarcılara bırakmam" dedi.

Yani özetle Yıldırım kaçmadı, tam aksine sizi kovalamaya geldi. Bu halk da, sonuna kadar onun yanındadır, Fenerbahçeli olsun veya olmasın.

Onur Belge

Aydınlık