CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzlukla mücadelede Hz. Muhammed'le ilgili bir hadisten örnek vererek hükümeti eleştirdi. Konuşmasında 'Önüne yattı' polemiğini daha da alevlendirecek ifadelere yer veren Kılıçdaroğlu, "Kendi hırsızlarını korudular mı, korumadılar mı? Hırsızların altına yattılar mı, yatmadılar mı? Yine kıyameti koparacaklar, Kılıçdaroğlu bunu niye dedi? Kim hırsızın önüne yatarsa, karşısında beni bulur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Her şehit haberi yüreğimizi yakıyor. 14 yıl geçmiş ben bu sorunu çözeceğim diye oturmadıkları koltuk kalmadı. Bunun hesabını bu iktidar verecek. Şehirler silah deposu haline gelirken aman sesinizi çıkarmayın diyenler hesap verecek. Kilis hergün diken üstünde acaba bomba nerede patlayacak diye.

YOLSUZLUK RAPORU

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin hazırlamış olduğu bir rapor var. Bu raporda 60 puanın altında olan ülkelerde yolsuzluk sorunu var demektir. Türkiye'de en düşük puanı olan 60'ın üstünde hiçbir kurum yok. Meclis 42 puan almış, savcılar 40 almışlar, yargı 39, hükümet 33, basın 26. raporda Türkiye'nin neden bu tabloyu getirdiğni açıklıyor. Bunun nedenlerini sıralayabiliriz.

1-Kuvvetler ayrılığı ilkesine uyulmaması

2- Hükümetin anayasal sınırlara saygı göstermemesi

3-Hükümetin yasama, medya kamu denetçilerindeeki nüfusu ülkedeki denge mekanİzmasının yok olmasına neden olmuştur.

4-Gücün yürtme organında toplanması

Uluslararası bir kuruluş Türkiye'yi böyle görüyor. Eğer yolsuzluk ve hırsızlıkla mücadele edilseydi bu tablo ortaya çıkmazdı.

Kabataş'ın görüntülerini göstereceklerini söylemişlerdi. Müslüman yalan söyler mi?

Küfür etmez... Terbiyesiz, cibiliyetsiz, ahlaksız, sapık diyen bunlar. Hatta bir gazeteci kadına 'edepsiz' diyen bunlar. Bunu söyleyen bir ülkenin başbakanı ise topluma örnek olamaz.

Kul hakkı yemek en büyük günahtır. 'Kul hakkı ile karşıma gelmeyeceksin' diyor. Aile boyu yolsuzluk yapmadılar mı? Vatandaşın beş kuruşuna tenezzül etmediler mi bunlar?

BEN ATATÜRK'ÜN ECEVİT'İN ÇIRAĞIYIM

Çırak diyorlar... Buradan söyleyeyim, ben Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. Ama o zata da söyleyeyim, sen de hırsızların ustasısın. Hırsızlık konusunda kimse eline su dökemez. Aile boyu hırsızlık yaptın.

Müslüman israftan kaçınır. Oturduğu saray haram saraydır. Çoluk çocuk ekmez bulamazken sen kalkıyorsun, dünyanın parasını veriyorsun. Kaça mal ettiğini de açıklamıyorsun.

Müslüman adam sözünde durur. Namusu ve şerefi üzerine yemin etmişse kesinlikle durur. Bu zat namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Niye sözünde durmuyorsun? Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskelerini indireceğim.

'SAYIN DAVUTOĞLU EDEP YAHU DEMİŞ...'

Sayın Davutoğlu, 'Edep yahu' demiş. Edep nedir biliyor musunuz? Yasalarla verilen görev yerine getiriliyorsa edep de vardır, ahlak da vardır. Edebin özü insanı kamildedir. Şimdi kalkıyor, 'Nereden çıktı bu gökdelenler' diyor. Yahu arkadaşlar bu adam gerçekten başbakan mı? 20 küsür yıldır siz yönetiyorsunuz. Sen edepten, ahlaktan söz ediyorsan yapacağın tek şey var. 16:9 gökdelenleri var. Onları mahkeme kararlarına göre traşlarsın, ben de sizi kutlarım.

ELEŞTİRİNİN DOZUNU ARTTIRDI

Kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim. Bu vakfın ensar sözcüğünü çıkarması lazım. Arapça'da korumak demektir. Siz ensar diye bi vakıf kuruyosanız, yasalara uyucaksınız ben kanun tanımam demiyeceksiniz.

Hani mazlumun hakkını aramak gerekiyordu. Ensar olunca neden vazgeçiyorsunuz. Evet bunlar dilsiz şeytanlar, Ensar'a gelince sustular, ayakkabı kıtıları çıktı sustular, yüce allahın ayetiyle makara bakara dediler sustular. Niye ozaman da silah çelenk bırakmadınız. Elinizden tutan mı vardı. Susan dilsiz şeytandır, bunlar dilsiz şeytandır.

Ensar Vakfı neden suçlu? Bir kaçak yurtlar,evler açıyorlar bu kaçak evlerde bu çocuklar kalıyor.İki, onalra emanet edilen çocukalrın hakkını hukukunu namusunu koruyamadılar.

Bu meşhur zat var ya nihayet beni muhatap almayacakmış. Çok şükür dedik. Fakat dayanamıyor ertesi gün yine SGK'dan bahsetmiş. Ya sevgili zat sen başkan olmadın mı, müfettişlerinler yetkililerinle denetleme yapmadın mı?Şimdi söyle bakalım sevgili Erdoğan SGKyı kim batırdı. Senin kirli çamaşırlarını ortalığa çıkarmak benim görevim.

chp kemal kılıçdaroğlu cumhuriyet halk partisi