Yapay zeka beyin hasarını tanıyacak

Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki bilim insanları beyin hasarının tespitinde kullanılacak yapay zeka çalışmalarında sona yaklaştı. 5 yıldır üzerinde çalışılan yapay zeka sistemi, beyin hasarı tanısında doktorlara yardım edecek.

Yapay zeka sistemi beyin hasarlarının tanımlanmasında kullanılacak. Uygulamayı Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki bilim insanları geliştirdi.

Şinhua Ajansı'nın haberine göre, yapay zeka sistemi, beyin hasarı oluşan kişilerde tanı koyma ve değerlendirmede doktorlara yardım edecek.

Çin Bilimleri Akademisinden bilim insanları ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu doktorları sistemi geliştirmek için 5 yıldır çalışıyor.

Sistem, beynin farklı bölümlerindeki yapıların birbiriyle iletişim kurmak için oluşturduğu ağları görüntüleyerek bu görüntüye dayalı değerlendirme yapıyor.

Bugüne kadar bilinç bozukluğu yaşayan 63 hastaya ait görüntüleri inceleyen yapay zekanın, bilinci geri gelebilecek ve gelemeyecek hastaları yüzde 88 oranında doğru teşhis edebildiği belirtildi.

Yapay zeka sisteminin, özellikle bilinç kaybı yaşayan hastaların bilinçlerini yeniden kazanmasında önemli rol oynaması bekleniyor.

ulusal.com.tr

çin yapay zeka