Emir subayı için 15 yıl hapis istendi

Ege Ordusu Komutanı’nın FETÖ’den tutuklanan emir subayı Binbaşı Fevzi Öztürk hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanan Binbaşı Öztürk’ün 15 yıla kadar hapsi istendi.

Emir subayı için 15 yıl hapis istendi

Türkiye’nin NATO’dan bağımsız olan tek ordusu, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin tutuklanan emir subayı Binbaşı Fevzi Öztürk hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianame 20. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İstihbarat subayı Fevzi Öztürk’ün, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası alması istendi.

İddianamede, Binbaşı Fevzi Öztürk’ün TSK’deki örgüt üyelerinden sorumlu mahrem imam L.Ç. ile örgütsel faaliyetinin Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından tespit edildiği belirtildi. İddianamede mahrem imamın, emir subayını operasyonel hattan aradığı tarih ve saatler yer aldı. Aramaların yapıldığı dönemlerde Binbaşı Fevzi Öztürk’ün Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emir subayı olduğu kaydedildi.

İddianamede emir subayı ile mahrem imamın GSM (ciesem) hatlarındaki baz istasyon verilerinin eşleştiğini gösteren haritalara da yer verildi. Ayrıca tutuklu emir subayının FETÖ soruşturması geçiren şahıslar ile de irtibat kurulduğu ifade edildi.

Emir Subayı Fevzi Öztürk’ün 12 Mayıs 2015'te Bursa'daki bir otelde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan M.E. isimli askeri personelle beraber kaldığı tespit edildi. Bu otelde ayı tarihte kalan ve ayrılan şahısların çoğunun askeri personel ve FETÖ’den işlem gördüğü bilgisi aktarıldı.

Ege Ordusu Komutanı’nın tutuklu emir subayı Fevzi Öztürk, görüşmeleri kabul etti, ancak örgütsel bir faaliyet olmadığını iddia etti. Telefonuna gelen aramalara yanıt verdiğini belirten Öztürk, etkin pişmanlıktan yararlanmak istemedi.

ulusal.com.tr

fetö Fevzi Öztürk